Climatització pels establiments comercials.
Notícies relacionades
Climatització pels establiments comercials.

Llum verda a les APEU: el centre de Mataró espera torn

L’acord entre Estat i Generalitat desencalla el projecte de gestió d'àrees com si fossin centres comercials

Les APEU s’han fet pregar però finalment tenen llum verda i la capital del Maresme espera torn impacient, ja que ha de ser un dels primers llocs on s'implementi aquesta novetat tan esperada. Ja fa molts anys que se sent a parlar dels APEU, les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana. La idea és delimitar una zona concreta, per exemple el casc antic de Mataró, i desenvolupar-hi un pla estratègic amb accions unificades, de la mà d’una fórmula de gestió público-privada integrada per l’administració local i representants dels sectors implicats (comerç, restauració, oci...).

L’objectiu és que les zones urbanes amb comerç a cel obert i de proximitat guanyin competitivitat i es puguin organitzar d’una manera anàloga a la de centres comercials com Mataró Parc o La Roca Village.

Acord a la comissió bilateral

Aquesta setmana s’ha donat llum verda a la implantació de les primeres Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) a Catalunya. En el marc de la comissió bilateral, Generalitat i Estat han resolt les discrepàncies sobre la Llei 15/2020 i s’accepta el model de finançament defensat per la Generalitat. L’acord aconseguit implica que l’Estat no presentarà recurs d’Inconstitucionalitat contra la norma. 

Les APEU són instruments de col·laboració públicoprivada per impulsar la modernització i millora de les zones urbanes de concentració d’activitats empresarials, per tal d’incrementar-ne la competitivitat i afavorir-ne la creació d’ocupació.

Les APEU, a través del seu innovador model de gestió i organització, han de permetre generar més recursos (a través de les quotes dels comerços participants, de patrocinis i de subvencions) que es reverteixen en la millora del sector en qüestió. Alhora, han d’ajudar a conformar una oferta comercial més competitiva, capaç d’atreure marques de referència i noves locomotores comercials. Això ha de generar més consum i despesa en el territori i generar ocupació. A banda, es millora l’espai urbà i la percepció ciutadana del mateix, es

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive