Un futur sense cotxes dièsel ni gasolina a partir de 2035
Un futur sense cotxes dièsel ni gasolina a partir de 2035

Un futur sense cotxes dièsel ni gasolina a partir de 2035

El Pacte Verd Europeu aprovat el passat mes de juliol sentencia que a partir de l’any 2035 es deixaran de comercialitzar aquest tipus de cotxes

Els vehicles elèctrics cada cop creixen amb més força. La seva eficiència i característiques sumades al fet que ens dirigim cap un futur més verd i sostenible per aprofitar les noves tecnologies i frenar la contaminació del medi ambient col·loquen aquest tipus de vehicles en primera plana. En aquesta ocasió ens centrarem en explicar detalladament en què consisteix el Pacte Verd Europeu que va ser presentat per la Comissió l'11 de desembre de 2019 i aprovat finalment el passat mes de juliol d’aquest 2021.

Què proposa El Pacte Verd Europeu?

Bàsicament es tracta d'un pla que proposa múltiples mesures per establir l'objectiu de convertir Europa en el primer continent climàticament neutre d'aquí a l'any 2050. Per aconseguir-ho es duran a terme diversos punts per poder transformar el conjunt socioeconòmic en un teixit sostenible de cara a un futur, segons la Comissió, "just, ecològic i pròsper".

Un exemple del que s’ha arribat a assolir des de 1990 fins a l’actualitat és que les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la UE han disminuït un 24%, com a resultat de la legislació vigent de la UE en matèria de clima i energia. Per suposat, no es tracta d’una sèrie de mesures aplicables només a l’àmbit dels vehicles, sinó que també es donen en els camps del clima, l'energia, l'ús de terra, el transport i la fiscalitat, totes interrelacionades. L’objectiu quant a reducció de les emissions netes de gasos d'efecte hivernacle és assolir que al menys disminueixin un 55% d'aquí a l’any 2030 en comparació amb els nivells registrats l'any 1990.

Un futur sense cotxes dièsel ni gasolina

Concretament en el cas del transport, es proposa que a partir de l’any 2035 tot fabricant relatiu al sector de l'automoció que exerceixi una activitat comercial dins del mercat europeu només podrà comercialitzar cotxes elèctrics per bateries i alimentats per hidrogen. És a dir, que es deixaran de vendre cotxes dièsel i gasolina d’aquí a uns 14 anys.

Aquesta mesura no arribarà sola, sinó que ho farà acompanyada d’altres com el desplegament d’una gran infraestructura que doni suport a les demandes dels vehicles elèctrics. Un exemple d’això és la instal·lació de punts de recàrrega i de proveïment a intervals regulars en les principals autopistes europees. Concretament, podrem trobar punts de recàrrega elèctrica cada 60 quilòmetres i punts per al proveïment d'hidrogen cada 150km.

Encara és aviat per afirmar que tot això s’aconseguirà assolir, però a hores d’ara ja tenim la confirmació de que a nivell espanyol s’ha realitzat una inversió milionària per impulsar el vehicle elèctric. Aquests gairebé 25 milions d’euros de pressupost es destinaran a afavorir la investigació i desenvolupament de models, bateries, piles d’hidrogen i equips d’assemblatge, a més de realitzar diverses accions per dissenyar i fabricar vehicles elèctrics, programes per integrar la intel·ligència artificial, plans de formació i molt més.

Font: híbridos y eléctricos

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive