Inversions milionàries pel vehicle elèctric
Inversions milionàries pel vehicle elèctric

Gràfic de la setmana: Inversions milionàries pel vehicle elèctric

Pedro Sánchez anuncia una inversió de gairebé 5.000 milions d'euros per impulsar el vehicle elèctric. Serà transformador. Totes les dades al gràfic.

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el PERTE per al desenvolupament del vehicle elèctric i connectat rebrà una injecció de recursos públics "històrica" de 4.295 milions d'euros, en l'acte oficial de presentació del projecte abans que s'aprovi en el Consell de Ministres de dimarts. A la inversió pública cal sumar 19.714 milions que aportarà el sector privat per a electrificar l'ecosistema de l'automoció, fet que deixarà l'impacte total del PERTE en 24.009 milions d'euros. El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que la iniciativa pot tenir un efecte multiplicador de fins a 19.000 milions d'euros el 2023 i pot fer que l'aportació del sector de l'automoció passi de representar l'11% al 15% del PIB el 2030.

El primer projecte estratègic impulsat per l'executiu es dividirà en dos àmbits. Per una banda, l'impuls als projectes transformadors de la cadena de valor, que s'emporten gran part dels recursos públics (3.160 milions d'euros) i on s'inclou la investigació i desenvolupament de models, de bateries, de piles d'hidrogen, d'equips originals d'assemblatge, etc. En aquest segment s'hi inclouen accions integrals per a dissenyar i fabricar el vehicle elèctric que s'endú 2.975 milions d'euros o un programa per integrar la intel·ligència artificial a les cadenes de valor (45 milions).

El segon àmbit són les mesures facilitadores a la nova mobilitat, on s'inclouen els incentius a la demanda a través del pla Moves III (1.100 milions), el desplegament de xarxes 5G (14 milions) i els plans de formació del sector (21 milions). L'aportació del sector privat és especialment important en el desenvoupament i fabricació del vehicle elèctric (11.900 milions), així com en el pla d'incentius a la instal·lació de punts de recàrrega, l'adquisició de vehicles elèctrics o d'altres combustibles nets (7.608 milions)

Pel que fa al calendari, el govern espanyol es proposa adjudicar els primers projectes del pla tecnològic d'automoció sostenible –dotat amb 40 MEUR públics- al llarg del tercer trimestre del 2021. Aquesta primera línia es licitarà aquest dimarts i es dirigeix a fomentar la connectivitat i els components del vehicle elèctric intel·ligent i els sistemes de recàrrega.

No serà fins al quart trimestre del 2021 quan es convocarà el gran gruix dels ajuts dedicats a canviar de forma integral la cadena de valor. Pels primers tres mesos del 2022 es reserva l'entrada en marxa del programa per integrar la intel·ligència artificial en la cadena de valor i, cap a finals de l'any vinent, el full de ruta per impulsar rel 5G. L'últim pas del PERTE serà el suport a la digitalització del sector i a espais de dades territorials, que es reserva pels últims tres mesos del 2023.

patrocini comajuans

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive