Floristes treballant a Sant Jordi 2021. Foto: R.Gallofré
Floristes treballant a Sant Jordi 2021. Foto: R.Gallofré

Capgròs.com - ACN

Els floristes aposten per repetir el model de Sant Jordi

El Gremi de Floristes ha despatxat quatre milions de flors i demana un Sant Jordi “més sostenible” i “sense intrusisme” per les properes edicions

El Gremi de Floristes calcula que ha venut uns quatre milions de roses aquest Sant Jordi, de fet, el seu president, Joan Guillén, calcula que se n'han despatxat més que altres anys perquè aquesta diada no hi ha hagut "intrusisme". El 2019 se'n van vendre 9. Cal recordar que enguany el Procicat impedia a particulars i grups fer parades. 

A parer seu, enguany ha sortit el "talent al carrer" i sosté que les roses que han sortit al carrer estaven molt "més ben preparades i muntades" que altres anys. El sector ha atribuït les cues que s'han fet a molts establiments al llarg del dia a l'aforament limitat al 30% i defensa que "hi ha hagut molta harmonia" i que ha estat un "Sant Jordi segur". Guillén dubta que "algú s'hagi pogut quedar sense rosa" i defensa que aquesta ha estat una diada més "sostenible" i amb una flor de més "qualitat".

S'han venut 4 milions de roses quan el 2019 se'n van vendre 7

S'han venut 4 milions de roses quan el 2019 se'n van vendre 7

La Niña, el causant que hi hagués menys roses

"El més important per nosaltres és que la seguretat ha funcionat perfectament bé", ha resumit el president del Gremi de Floristes. Guillén ha reconegut que en aquesta ocasió tenien menys roses en estoc, ja que fa dos anys se'n van vendre uns set milions i aquest any calcula que només n'han pogut despatxar uns quatre milions perquè entre un 70 i un 80% de les roses que es venen per Sant Jordi s'importen de Llatinoamèrica, on moltes zones s'han vist afectades pel temporal la 'Niña'. "La capacitat de reacció era nul·la en aquest moment", ha respost en saber que molts proveïdors grans s'han quedat sense roses.

Un Sant Jordi “més sostenible” com a línia de futur

"La gran pregunta és si hi ha persones que s'han quedat sense roses o hem fet un Sant Jordi més sostenible d'aquesta manera", ha reflexionat en veu alta tot criticant la massificació i la poca qualitat de les flors en altres diades. "Hem de buscar un futur que sigui més en aquesta línia", ha defensat tot destacant que "la qualitat i la sostenibilitat són la clau perquè Sant Jordi sigui un èxit".

En ser preguntat pels preus, Guillén ha detallat que "han anat dels 3,5 euros en amunt" perquè aquest any totes les flors tenien un "valor afegit". "Si hi poses tronc natural, si hi poses cordills, si hi poses elements sostenibles...això és el que es reflecteix en el preu", ha conclòs tot recordant que els floristes són "artesans" i que "això és el que marca la diferència".

 

Comentaris (7)

Paco Fa 1 any
Fue un fallo de los gordos, acumular gente en colas, no es nada sensato en la situación que vivimos. El aumento de puntos de venta hubiera disminuido las aglomeraciones. A ver como evolucionan los contagios esta semana.
Joan Fa 1 any
Hole és clar, què han de dir... XD. Ara bé, pel client, fer dues hores de cua o quedar-se sense rosa, és una merda com un piano. Però és normal, jo diria el mateix si tingués una floristeria, eh?
quinsOus Fa 1 any
Home clar, al preu que les venen...
Raquel Fa 1 any
Antes de las 18h mi floristería de toda la vida se había quedado sin rosas. Y cuando me regalaron me dijeron que era lo único que pudieron encontrar cerca porque andaba todo agotado. Yo sinceramente, si se quitan las paradas pierde encanto el día. Creo que puede y debe ser una fiesta para todos. Y lo dice alguien que compra a los profesionales justamente en un día así.
Peo Fa 1 any
Clar...
Judit Fa 1 any
Homeeee, clar!!!! Però no dóna la alegria i festiva q donen les parades d roses!! Sap greu hee!! Però ho sento així!!!
Maria Fa 1 any
Jo m'he queda sense rosa...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive