Aquest Sant Jordi, totes les roses de floristeria
Aquest Sant Jordi, totes les roses de floristeria

Aquest Sant Jordi, totes les roses de floristeria

Els professionals noten un augment de la demanda, fins i tot superior a la de 2019, ja que no hi haurà parades de particulars

El Procicat és estricte i el protocol anti-Covid d’aquest Sant Jordi és clar: es podrà comprar roses, sí, però només a les floristeries. Hi haurà parades, sí, però només dels professionals de la venda de la flor i la planta i a la seva àrea més propera. No hi haurà les imatges de parades de particulars, associacions, escolars o grups. Caldrà anar a buscar les roses que es vulguin encarregar i això fa que, òbviament, ja faci dies que les floristeries notin una gran demanda i un augment del nombre d’encàrrecs. A nivell general, s’espera que la campanya de Sant Jordi sigui també important, multiplicant per quatre les xifres de l’any passat.

A nivell local, és un bon moment per confiar en les floristeries de prop de casa. També de fer una compra estratègica, de militància i proximitat. La sensació que serà un bon any de vendes s’estén.  “La gent ha anticipat els encàrrecs per por a quedar-se sense flors i hi haurà roses per a tothom, de ben segur”, assegura Jaume Vilaseca, de Frèsia. Serà un Sant Jordi diferent, el d’aquest any. Percebem molta comanda, hi ha més previsió i ha augmentat molt la comanda prèvia.

“Tenim moltes més roses encomanades que fa dos anys, es nota que la gent té ganes de Sant Jordi, que ha augmentat el nombre de gent que es regala flors i a més a més també hi ha una altre element important; el tancament del Passi”, diu des de La Mata Gràcia Busqué. Els floristes l’any passat van haver de repartir una mica com van poder només encàrrecs però a la pràctica van perdre la jornada, una de les més importants del calendari. Aquest any esperen un repunt general i són conscients que sense parades de particulars és probable que hagin de posar a la venda més rosa bàsica que altres anys. 

Floristeria La Mata rosa del maresme

La rosa del Maresme, un exemplar en resistència

Militància en la rosa del Maresme

La rosa, com ja és tònica dels darrers anys, prové bàsicament de l’Equador i dels Països Baixos però la rosa del Maresme, de proximitat, es manté com una quota resistent. De fet a La Mata, tota la rosa que posen a la venda és d’aquí: “és una rosa magnífica, que és la d’aquí, ben maca i tota la que venem creiem que ha de ser de proximitat. Preferim ser tossuts i cuidar els productors que queden”, explica Busqué. 

Comentaris (2)

Iwona Jolanta Fa 6 mesos
Buenos días, cómo están? 1. ¿Tienen en su oferta rosas Freedom de 60 cm o 50 cm? 2. Necesito una cotización para nuestros clientes para el día de Sant Jordi: 100 rosas, 150 rosas, 200 rosas, 300 rosas, 400 rosas, 500 rosas. 3. ¿Hasta cuándo hay que reservar este pedido para obtener las rosas a este precio? 4. Fecha de recepción el 22 de abril hasta las 9 de la mañana. 5. ¿Tienen transporte en su oferta? 6. ¿Cuál sería el costo de transporte a
Antoni Fa 2 anys
Dues hores de cua per comprar la rosa. Penso que s'hauria d'haver permès que escoles, associacions o altres col·lectius poguessin vendre roses, posant un topall, un límit o una localització descentralitzada, etc.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive