L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat
L'antiga seu de Caixa Laietana serà un hospital privat

Què farà Bonpreu a l'antiga seu de Caixa Laietana?

L'empresa ha adquirit l'edifici per 17 milions d'euros però manté el secretisme sobre els seus plans a la zona, on no s'hi pot fer cap supermercat segons la normativa vigent

La compra per part del grup Bonpreu de l'antiga seu de Caixa Laietana al polígon del Pla d'en Boet de Mataró genera força incògnites a la ciutat. L'empresa segueix sense pronunciar-se sobre el projecte que té per a aquest edifici, després d'haver invertit més de 17 milions d'euros en la seva adquisició per subhasta. El pla urbanístic del sector impedeix fer-hi un supermercat o cap mena de gran superfície comercial.

Què vol fer-ne, Bonpreu, d'aquest edifici? Pressionat l'Ajuntament i la Generalitat perquè impulsin una modificació urbanística que permeti instalar-hi un dels seus supermerdcats o gran superfície tipus Esclat? O bé el vol destinar a altres usos, com ara una nova seu corporativa? Tot són especulacions i, de moment, res més, ja que l'empresa es manté totalment en silenci sobre l'operació, que li ha comportat un desemborsament molt quantiós.

Bonpreu no ha contactat l'Ajuntament per explicar-los cap projecte

Fonts de l'Ajuntament expliquen a Capgros.com que Bonpreu no s'ha posat en contacte amb el consistori per donar-los cap detall sobre sobre les seves intencions a la ciutat amb la compra d'aquest edifici, adquirit en la subhasta promoguda pel fins ara propietari, Caixabank. Des del govern municipal recorden que la modificació del pla urbanístic per adaptar-se a possibles interessos comercials de l'empresa és pràcticament inviable.

La seu de Bankia, avui abandonada. Foto: R. G.

L'immoble, quan pertanyia a Bankia, que el va heretar de Caixa Laietana. Foto: R. G.

El pla urbanístc impedeix fer un supermercat a la zona

El planejament actual és molt recent, fruit d'una modificació del Pla General realitzada l'any 2018 que afectat tot l'àmbit del polígon del Pla d'en Boet i Les Hortes (sector clau en l'economia productiva de la ciutat), i no contempla cap activitat comercial en el solar on hi ha l'antiga seu de Caixa Laietana. Un canvi d'usos implicaria una nova modificació del planejament que hauria de ser aprovada tant pel consistori com per la Generalitat, i les administracions no estan per la labor. 

Bonpreu té una presència important a Mataró, amb dos supermercats en actiu (plaça de Cuba i carrer Moratín) i un tercer en projecte a la planta baixa de la nova promoció d'habitatges que s'està fent a l'antic cinema Iluro. En canvi, l'empresa no té al Maresme cap Esclat, grans superfícies que inclouen hipermercat, aparcament, benzinera i secció de basar, entre d'altres.

foto 3325434

Un establiment de la cadena Bonpreu-Esclat. Foto: ACN

"Mataró és una ciutat que atreu grans inversions" celebren des del consistori

Les condicions de l'immoble també limiten el seu futur pla d'usos. Caixa Laietana hi va invertir 40 milions d'euros que van servir per edificar dues plantes d'alçada i tres de subterrànies. L'edifici, per tant, està molt més pensat per a oficines i sector terciari que no pas per a una superfície comercial. L'Ajuntament de Mataró ja va intentar influir en el procés de subhasta reclamant a CaixaBank que prioritzés compradors que s'adequessin al pla d'usos vigent a la zona, però l'edifici ha acabat en mans d'una firma que es dedica a un àmbit no contemplat pel citat pla. Des de l'Ajuntament sí que celebren, en canvi, que la subhasta ha demostrat que Mataró és "una ciutat atractiva" per atreure inversions de grans empreses. 

 

Comentaris (7)

Senyors de Capgros Fa 2 anys
Senyors de Capgros: per què feu un article sobre un tema del que no sabeu què dir?
Simon Templar Fa 2 anys
Em sap molt de greu que CaixaBank no ho hagi venut amb un bon preu a l' Ajuntament que hauria pogut ampliar el futur TecnoCampus. Una gran oportunitat per Mataró que l' Ajuntament badant amb els carrils bici se l'ha deixat perdre. Colla d'inútils !
8 apellidos catalanes Fa 2 anys
Enhorabona a Bon Preu per la compra! Lo important és que facin algo amb aquest inmoble abandonat, sigui qui sigui i sigui el que sigui, ja que deu ser un niu de rates; tal i com està ara abandonat. Llàstima que no es pugui fer un supermercat, però segur que Bon Preu, en aquest cas, i farà quelcom bo per la ciutat de Mataró. Benvinguts!!!
Ramon Fa 2 anys
Mientras no hagan otro mercadona,q ya estamos asta el gorro de tanto mercadona
Anònim II Fa 2 anys
Veig improbable que BONPREU, fagi un MERCADONA....
Eduard Fa 2 anys
Dons que cambien las normas, un esclat com deu mana li donará vidilla al polígono i a Mataro i es una empresa que a apostat per un lloc ple de ratas i sense cap us.Es mes es una empresa Catalana.
Yuyu Fa 2 anys
Hi faci el q hi faci, mn alegru que hagi fet Bonpreu la comprat!!
Teresa Fa 2 anys
Jo desitjeria que ifesit un Esclat un grant superficia catalana que fes competencia en mercadona
jaja Fa 2 anys
i si pot ser per adoctrinar i ficar odi a la població millor es clar

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive