MWC21, menys mòbils i més ètica
Notícies relacionades
MWC21, menys mòbils i més ètica

MWC21, menys mòbils i més ètica

L’edició pandèmica del MWC comença amb menys espai i assistents, però amb reminiscències de l’espectacularitat d’altres anys

Back to business; back to Barcelona; back together. El Mobile World Congress (MWC) ha tornat a casa. Amb el lema “tornem als negocis; tornem a Barcelona; tornem a estar junts”, ha obert les portes el congrés del mòbil més petit que ha vist mai la capital catalana: sense aglomeracions i en un espai reduït. El recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona ha obert les portes de tres entrades diferents puntual -per evitar la concentració de persones-, amb cues que avançaven ràpidament perquè tots els assistents poguessin tenir un test d’antígens negatiu abans d’accedir a les zones d’exposició i conferències. Els quatre dies que dura l'esdeveniment -entre el 28 de juny i l'1 de juliol- és necessària una mascareta FFP2; qui no la té, és convidat a comprar-se’n una, si vol entrar. Torna després de la cancel·lació de l'any passat.

Els passadissos lluïen mig buits a primera hora i als escenaris sobren cadires per al públic. Però l’organització del MWC no ha volgut deixar l’espectacularitat de banda: les conferències van acompanyades de pantalles enormes, fum i una il·luminació pròpia d’un show musical. Els estands més grans –com els de ZTE, Telefónica, Orange, Espanya, Catalunya i Huawei- no són tan innovadors com altres edicions, però hi ha lloc per a nous dispositius i solucions de connectivitat, intel·ligència artificial, internet de les coses...

Les novetats tecnològiques són, realment, el menys important en aquesta edició del 2021. Però no és que no n'hi hagi: mòbils plegables, amb múltiples càmeres, un holograma a temps real i alta resolució -possible gràcies a la tecnologia 5G- presentat per Mobile World Capital Barcelona i bateries més duradores són les principals tendències dels fabricants de smartphones. No obstant això, són la sostenibilitat del sector i la desigualtat digital els dos temes estrella del saló, que té la connectivitat com a fil conductor.

Que torni el Mobile és un èxit

Celebrar el congrés ja es considera tot un èxit -independentment del nombre d’assistents i expositors- i la indústria del mòbil lloa el paper que ha tingut durant la pandèmia: “Sense la connectivitat no hauria estat possible”. Ho ha dit en una de les primeres conferències el director general de la GSMA, l’empresa organitzadora, Mats Granryd. El sector ha demostrat “lideratge” durant aquest any llarg, considera. L’han acompanyat -a l’escenari i de manera telemàtica- els responsables de quatre de les 15 principals operadores de telefonia del món: China Mobile, Telefónica, Orange i Deutsche Telekom. I tots han coincidit amb Granyrd.

Una Europa       

“Quan se’ns necessitava, hi hem estat; el 2020 hem avançat cinc anys en tecnologia”, ha assegurat José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica. El director executiu de Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, que ha intervingut en directe a l’acte per via online, està “molt orgullós” de la indústria mòbil, que ha recordat que ha estat clau en aspectes com el desenvolupament del passaport europeu de vacunació.

Tots dos han aprofitat per reclamar canvis en la regulació europea de les operadores de telefonia. “No només competim entre nosaltres, sinó amb un món ple de nous actors i hem de crear un entorn adequat; la regulació avui està basada en els actors de fa un segle”, s’ha queixat Álvarez-Pallete. I Höttges ha afegit: “Com pot ser que Microsoft no sigui considerat un proveïdor de connectivitat? Com pot ser que hi hagi empreses que utilitzen les infraestructures i no paguin ni un cèntim per fer-ho? Els Estats Units tenen un mercat únic, la Xina és molt clara en la normativa i, en canvi, a Europa tenim 27 regles diferents i no n’hi ha ni una de clara sobre la privacitat, per exemple”. Per solucionar aquesta situació, proposa una “política valenta”.

Sobre la situació del sector a la Xina ha parlat el chairman de China Mobile, Yang Jie, també a distància. Ha indicat que un 38,6% del PIB del país prové de l'àmbit digital i ha destacat un projecte concret: el pla 5G+, que es va engegar fa dos anys. "L'objectiu és que aquesta tecnologia arribi a diverses indústries i altres sectors de la societat", ha afirmat. Jie ha marcat el camí que s'ha de seguir a partir d'ara: "Hem de passar de les proves al desplegament".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive