El comerç del carrer de Sant Josep, indignat amb l’Ajuntament de Mataró
El comerç del carrer de Sant Josep, indignat amb l’Ajuntament de Mataró

El comerç del carrer de Sant Josep, indignat amb l’Ajuntament de Mataró

NEM retreu els canvis de mobilitat i accés al Centre: “hi ha un embut per entrar i un embut per sortir”

patrocini Pous consultans nova llei
 

El comerç del carrer Sant Josep de Mataró, sota el paraigües de Negoci Empresa Mataró, està indignat amb l’Ajuntament pels canvis decidits en qüestió de mobilitat i accés al Centre. Tot i explicitar que estan a favor de la peatonalització del vial, retreuen que la part alta de la Riera consolidi el sentit descendent i que el regidor de mobilitat digués que el sector ja notava l’efecte positiu de la reforma: “aquí el que hem passat és un any molt dur”, asseguren.

La indignació dels comerços del carrer de Sant Josep és triple: pels canvis respecte els plans inicials per la zona, per les declaracions del regidor de mobilitat Xesco Gomar que afirmava que els constava que els establiments havien multiplicat la seva facturació i pel nou sistema de tancament del Centre que ha d’entrar en vigor a l’abril. Denuncien que perden clientela perquè “és massa difícil, quasi impossible, d’accedir al Centre”. Es refereixen a accedir en cotxe, és clar.

Un embut per entrar i un altre per sortir

Negoci Empresa Mataró ha auspiciat la queixa de les botigues del carrer de Sant Josep i es fa seva també l’esmena al que va anunciar el consistori la setmana passada (el pla de càmeres per blindar el Centre o el canvi de sentit que es consolida a part dels carrers d’Argentona i la Riera”. “Veiem com es fan modificacions al Pla d’Impuls del Centre sense cap estudi, sense consens, sense suport tècnic. No estem d’acord amb que hi hagi un embut per entrar al Centre i un altre per sortir-ne”, ha clamat el seu president Xavier Martín que assegura que consolidar la sortida dels cotxes del pàrquing de Riera-Moles precisament baixant tota la Riera avall serà un col·lapse en dies de màxima assistència de gent com els dissabtes.

Martín, que ja dies enrere va carregar tintes contra l’Ajuntament de Mataró, retreu la improvisació d’aquest en aspectes com la mobilitat. “No hi ha cap estudi, no hi ha cap pla d’aparcaments, no hi ha calendari de finals d’obres i no els cau la cara de vergonya, sembla que no els preocupi”, assegura. NEM batallarà pel tema de l’accessibilitat i la mobilitat i el seu president assegura que “hem de donar solucions als cotxes abans de fer l’anella de vianants”.

Carina Melero i Xavier Martín
Carina Melero i Xavier Martín


Els comerços, prudents amb l’efecte de la reforma

Diferents botiguers de la zona han donat suport a la compareixença d’aquest dilluns. Tots ells han assegurat que Promoció Econòmica no els ha consultat pels resultats de la campanya de Nadal, motiu pel qual no entenen que el regidor avancés que havia estat bona i s’havien multiplicat les vendes. “Això és totalment fals, estem en xifres similars a les de fa tres anys. Aquí el que hi ha hagut és un any molt dur, amb la inflació, els costos i 11 mesos d’obres i les valoracions sobre el nou carrer per vianants, que ens sembla molt bé, caldrà fer-les d’aquí a un any i no pas ara”, assegura Carina Melero de Your Hair.

Aquest establiment ha alçat la veu contra la dificultat d’accedir a la seva pròpia botiga per part dels propis botiguers a l’hora de transportar mercaderies o el fet que enlloc de poder sortir del Centre com feien pel carrer d’en Moles haver de sortir-ne “baixant la Riera, amb el perill que hi ha i haver-ho de fer a ritme de tractor”. 

Melero assegura que els comerciants de la zona “veiem com cares conegudes deixen de venir i totes diuen el mateix: que no venen al Centre de Mataró perquè és impossible. Que és difícil d’arribar i d’aparcar” i que això, sostenen, els fa optar per altres alternatives. 

carrer Sant Josep cotxes
Denuncien que els cotxes aparquen a Sant Josep

 

Comentaris (24)

Ironía Fa 15 dies
Somos esa generación que cogemos el coche para ir al gimnasio que está a 1km y allí ponernos andar en una cinta o comprar un aparato de los que anuncian para andar por una cinta , Mataró son 2km de línea de mar , y la zona comercial está en el centro 1km aproximadamente de la Laia o de San Simón, son 15 minutos a pié , yo sé de gente que para ir de Plaza Joaquín Gali a la Plaza las Teresas tiene que coger el coche , para luego poderse quejar que no hay aparcamiento
Maritere Fa 16 dies
?es que tothom ha d'anar en cotxe a tot arreu? Fa 25 anys que visc en Mataró i per moure'm per la ciutat vaig amb bus, fins i tot per anar a Barna,no entenc la gent que té d'agafar el cotxe fins i tot per anar a llençar la brossa!!
Joan T. Fa 16 dies
Fer zones de vianants sense solucionar prèviament l’entorn i els accessos és més un perjudici que altra cosa. A Mataró ho patim fa molt de temps això i sembla que així seguirem. Els perjudicats no som només els comerciants, els vianants també. Aquesta és la raó principal d’haver perdut atracció com a capital de comarca.
Mercè Fa 18 dies
Sóc nascuda a Granollers i aquest debat i malestar dels comerciants és exaxtament el mateix que va haver quan es va peatonitzar tot el centre o el temps ha demostrat que la gent s acostuma a deixar el cotxe i agraeix passejar mentres compra i el temps va perdilant el tipus de públic. Això sí, a Granollers no tenen cap centre comercial ...
Joan Lluís Fa 19 dies
No sé si m'equivoco o no, però encara no es pot anar Riera amunt perquè està tancada a l'alçada de les Muralles. De fa anys, i és un sense sentit. A algú se li ha acudit obrir aquest pas d'una vegada de forma fixa i fer que els cotxes, sortint de PK de la Riera vagin Riera amunt fins la Plaça d'Espanya?. Igual que l'absurd de St Benet quan arriba a Pça Tereses, que obliga a donar tota la volta i col·lapsa la plaça.
Nuri Fa 19 dies
De pas ja que hi sóm a veure si solucionen les curses de patinets del carrer Sant Josep
Pepet Fa 20 dies
No estic gaire d,acord en que el que falta es inventiva dels comerciants. El que falta es comoditat d,acces. Els aparadors dels comerços del centre no es diferencien dels del Mataro Park. Llavors que falla al centre?. La comoditat d,arribarhi facilment, sense haver de preocuparte pel temps que estiguis al parking, tant si vas a passejar com si vas a comprar. I l,unic q ha fet l,Ajuntament ha sigut posar el maxim de pals a la roda dels comerciants amb l,excusa de la "peatonalitat".
JAUME Fa 20 dies
El Sr. Bote i cia ens esta prenent el pel als mataronins, no en foten ni una del dret, circulacio nefasta, inseguretat i diners llençats. Amb 4 dias el páviment del cami ral ja s'esta aixecant, el dia que plogui de valent veurem com s'inundan els locals del carrer St. Josep. Per cert ¿perque han deixat aixecar una vivenda al c/Ral c/Cuba sense que respecti la linea enrederida 3m de la resta de vivendas?. Sencillament foten lo que els dona la gana i als ciutadans i comerciants que ens bombin.
XXX Fa 20 dies
Es veritat deu tenir premi a l'exclusivitat perquè no han endarrerit i apart cada dos per tres es l'obra en què han tallat més dies el carrer de Cuba.
simó Fa 21 dies
Això no és d'ara i el problema no és el trànsit ja que aquest model funciona a moltíssimes ciutats. El problema és el teixit comercial del centre, totalment mort, i el que hi ha és monòton i sense cap tipus d'iniciativa. Si us plau, no tanta queixa i més creativitat!
JAUME Fa 19 dies
Dir que el problema es la falta de creativitat del comerç del centre es insultar als comerciants del centre que tenen de lluitar sense cap ajuda del ajuntament pro amb tots els problemas i impediments que planteja l'ajuntament, no soc comerciant pro li demanaria que per respecte als soferts comerciants del centre rectifiqui aquesta absurda afirmaçio. Els comerços del centre tenen de lluitar contre masses fronts i necessitan solucions no entrebancs.
Estem farts Fa 21 dies
El carrer Pujol es un niu de merda, el pipican del barri. Ara els cotxes que reboten de Sant Josep, pasen per Punol. Totes les atencions van a a parar als mateixos carrers de sempre. ¿Quan pacifiquem aquest carrer? ¿Quan arreclem la Plaça Gran?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive