El comerç del carrer de Sant Josep, indignat amb l’Ajuntament de Mataró
El comerç del carrer de Sant Josep, indignat amb l’Ajuntament de Mataró

El comerç del carrer de Sant Josep, indignat amb l’Ajuntament de Mataró

NEM retreu els canvis de mobilitat i accés al Centre: “hi ha un embut per entrar i un embut per sortir”

patrocini Pous consultans nova llei
 

El comerç del carrer Sant Josep de Mataró, sota el paraigües de Negoci Empresa Mataró, està indignat amb l’Ajuntament pels canvis decidits en qüestió de mobilitat i accés al Centre. Tot i explicitar que estan a favor de la peatonalització del vial, retreuen que la part alta de la Riera consolidi el sentit descendent i que el regidor de mobilitat digués que el sector ja notava l’efecte positiu de la reforma: “aquí el que hem passat és un any molt dur”, asseguren.

La indignació dels comerços del carrer de Sant Josep és triple: pels canvis respecte els plans inicials per la zona, per les declaracions del regidor de mobilitat Xesco Gomar que afirmava que els constava que els establiments havien multiplicat la seva facturació i pel nou sistema de tancament del Centre que ha d’entrar en vigor a l’abril. Denuncien que perden clientela perquè “és massa difícil, quasi impossible, d’accedir al Centre”. Es refereixen a accedir en cotxe, és clar.

Un embut per entrar i un altre per sortir

Negoci Empresa Mataró ha auspiciat la queixa de les botigues del carrer de Sant Josep i es fa seva també l’esmena al que va anunciar el consistori la setmana passada (el pla de càmeres per blindar el Centre o el canvi de sentit que es consolida a part dels carrers d’Argentona i la Riera”. “Veiem com es fan modificacions al Pla d’Impuls del Centre sense cap estudi, sense consens, sense suport tècnic. No estem d’acord amb que hi hagi un embut per entrar al Centre i un altre per sortir-ne”, ha clamat el seu president Xavier Martín que assegura que consolidar la sortida dels cotxes del pàrquing de Riera-Moles precisament baixant tota la Riera avall serà un col·lapse en dies de màxima assistència de gent com els dissabtes.

Martín, que ja dies enrere va carregar tintes contra l’Ajuntament de Mataró, retreu la improvisació d’aquest en aspectes com la mobilitat. “No hi ha cap estudi, no hi ha cap pla d’aparcaments, no hi ha calendari de finals d’obres i no els cau la cara de vergonya, sembla que no els preocupi”, assegura. NEM batallarà pel tema de l’accessibilitat i la mobilitat i el seu president assegura que “hem de donar solucions als cotxes abans de fer l’anella de vianants”.

Carina Melero i Xavier Martín
Carina Melero i Xavier Martín


Els comerços, prudents amb l’efecte de la reforma

Diferents botiguers de la zona han donat suport a la compareixença d’aquest dilluns. Tots ells han assegurat que Promoció Econòmica no els ha consultat pels resultats de la campanya de Nadal, motiu pel qual no entenen que el regidor avancés que havia estat bona i s’havien multiplicat les vendes. “Això és totalment fals, estem en xifres similars a les de fa tres anys. Aquí el que hi ha hagut és un any molt dur, amb la inflació, els costos i 11 mesos d’obres i les valoracions sobre el nou carrer per vianants, que ens sembla molt bé, caldrà fer-les d’aquí a un any i no pas ara”, assegura Carina Melero de Your Hair.

Aquest establiment ha alçat la veu contra la dificultat d’accedir a la seva pròpia botiga per part dels propis botiguers a l’hora de transportar mercaderies o el fet que enlloc de poder sortir del Centre com feien pel carrer d’en Moles haver de sortir-ne “baixant la Riera, amb el perill que hi ha i haver-ho de fer a ritme de tractor”. 

Melero assegura que els comerciants de la zona “veiem com cares conegudes deixen de venir i totes diuen el mateix: que no venen al Centre de Mataró perquè és impossible. Que és difícil d’arribar i d’aparcar” i que això, sostenen, els fa optar per altres alternatives. 

carrer Sant Josep cotxes
Denuncien que els cotxes aparquen a Sant Josep

 

Comentaris (30)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive