Xarxes socials i negoci, una relació. Les més utilitzades.
Xarxes socials i negoci, una relació. Les més utilitzades.

Paula Saez

Com administrar bé les xarxes socials en la teva empresa

Expliquem com gestionar de forma correcta les xarxes socials de la nostra empresa i els beneficis que pot aportar al nostre negoci el fer-ho bé.

Gairebé tothom fa ús de les xarxes socials avui en dia. Concretament, podem trobar fins a 25,5 milions de ciutadans i ciutadanes espanyols segons les dades que aporta l'IAB Spain (2019). Per aquest motiu, és particularment important escollir amb propietat les xarxes socials en què tenir presència i fer-ho de forma correcta i efectiva, ja que així aconseguirem una sèrie d’avantatges per al nostre negoci. Cal esmentar que tenir unes xarxes socials abandonades transmet una imatge descurada que pot enterbolir la reputació de la marca. A més, cal deixar clar que disposar d’un perfil de community manager especialitzat sempre serà el més adient per a destinar el nostre temps a altres qüestions. Aquest perfil pot ser intern o contractant els serveis d'una agència digital. Les xarxes socials per a pymes i empreses més recomanades són les generalistes, que deixem detallades a continuació.

Millors xarxes socials per una pyme o empresa

 • Facebook: la xarxa social més utilitzada a Espanya i al món on es donen la mà moltes generacions diferents, amb usuaris de rangs d'edats molt diferents i amb perfils sociodemogràfics molt diversos.. La segona en la llista, Instagram, és propietat de Facebook i els anuncis es gestionen igualment des de Facebook Ads, el qual ofereix oportunitats publicitàries múltiples.
 • Instagram: la majoria d'informes sobre xarxes socials coincideixen que Instagram és més fort entre el públic jove: el 71% té menys de 35 anys. Instagram no és molt útil a l'hora de captar trànsit web (només es poden incloure enllaços a la biografia i als stories, a partir de cert nombre de seguidors) i està molt centrada en el pla visual. Tot i això, la podem emprar si el nostre contingut es pot transformar en forma d’imatges visualment cridaneres.
 • Twitter: xarxa de microblogging efectiva per captar trànsit web, però molt menys usada que Facebook o Instagram, de manera que la prioritat haurien de ser aquestes.
 • LinkedIn: és recomanable usar-la per a les empreses B2B, però sempre dins d'una estratègia que inclogui una xarxa social generalista, com Facebook.
 • Google My Business: lloc virtual on les empreses poden compartir informació sobre la seva marca, serveis o productes i interactuar amb els usuaris, responent a les seves ressenyes o contestant a aquells que plantegen alguna pregunta.

Avantatges d’emprar bé les xarxes socials

 • Trànsit web: pot millorar gràcies a compartir els continguts de la nostra pàgina web corporativa i bloc.
 • Fidelització i Branding: una bona gestió en xarxes socials aconseguirà crear comunitats digitals sòlides mitjançant l'oferta de contingut d'interès i la interacció amb els clients. A més, una empresa amb xarxes socials és percebuda com més fiable i propera pels usuaris.
 • Publicitat: les xarxes socials són una plataforma perfecta per fer anuncis, ja que permeten una segmentació molt precisa. Facebook, per exemple, permet fer anuncis de vídeo, de captació de leads, de descàrrega d'aplicacions, de màrqueting, etc.
 • Captació de tendències: escoltar activament a l'audiència ens ajudarà a detectar noves tendències o necessitats que poden ser clau per al desenvolupament de productes o serveis.
 • Millorar l’atenció al client: molts internautes prefereixen les xarxes socials, abans que la via telefònica o el correu electrònic, per comunicar-se amb les marques, per la qual cosa les podem utilitzar per a atendre’ls de forma correcta i directa.

Font: beedigital

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive