aplicacions per fer videotrucades.
aplicacions per fer videotrucades.

Les millors aplicacions per fer reunions virtuals

La nova realitat del teletreball ha obligat a aprendre a fer servir nous sistemes de comunicació. Seleccionem els més utilitzats

Les aplicacions per fer reunions virtuals estan amb nosaltres des de fa molt de temps. Les videoconferències, però, han agafat una nova dimensió des de la crisi del coronavirus i la obligatorietat del teletreball han fet que hagi crescut la necessitat de fer-les servir. Amb la sortida del confinament arriba una nova realitat: la de compaginar conciliació laboral –les escoles no tornaran a la normalitat fins el setembre i els casals d’estiu no sembla que tinguin molt de recorregut a hores d’ara- amb les necessitats actuals. Per això, les videoconferències han arribat per quedar-se. Quines són les millors aplicacions disponibles? Primer de tot, cal definir quines són les opcions necessàries per tenir una bona sala de reunions virtuals.

Entre les característiques principals, hi ha la necessitat, clar està, de poder fer reunions amb més d’una persona per motius obvis. També és recomanable poder tenir una visió de galeria per poder veure a tots els integrants de la reunió. Un altre dels elements importants acostuma a ser poder compartir pantalla, si es volen mostrar elements visuals de tot tipus. És cert que això es pot fer amb altres programes, però és millor si està integrat amb l’app de videotrucades. Per últim, tenir la capacitat de gravar les reunions també és una eina molt demandada per no perdre detall o per compartir-la amb qui no pugui assistir-hi. Amb aquests condicionants, aquestes

Google Meet

L’últim en arribar en forma gratuïta, ja que estava dins dels plans G Suite, i que ho fa amb molta força. El push que ha suposat una proposta com Zoom ha fet que Google hagi pres la decisió d’integrar Meet a Gmail amb totes les seves funcions. Permet fins a 100 participants, obligatorietat de tenir compte de gmail per participar-hi, funció mosaic, subtítols i compartició de pantalla. Disponible en app i des de navegador.

Zoom

Ha estat el ‘boom’ de les aplicacions de videoconferències per la seva versatilitat i opcions. Reunions de fins a 100 persones (40 minuts màxim en versió gratuïta), molta facilitat per personalitzar la trobada, fer reunions privades, compartició de pantalla i gravació de la reunió i un molt bon rendiment de connexió. Es fa des de l’app o des de navegador.

Skype

Les funcions d’Skype són molt accessibles i permet fer trucades de fins a 50 persones, compartir pantalla, gravar-les, col·locar subtítols i crear sales de xat individuals i grupals. El problema és que no hi ha opcions de coordinació i gestió de grup com a Zoom, tot i que a canvi té una qualitat, si l’ample de banda ho permet, molt millor de fins a 1080p.

Microsoft Teams

Microsoft Teams és el programa on les converses, arxius, reunions i apps de l’Office 365 conflueixen. Teams permet no només fer trucades al moment amb vídeo i audio HD, sinó també guardar converses, tenir canals propis (molt a l’estil Slack). Ideal si es vol integrar una eina de treball molt més global que incorpori les videotrucades.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive