La consultora tecnològica Seidor ha desenvolupat la xarxa Circulum en col·laboració amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i amb l'assessorament de la Universitat Catalunya Oberta de Catalunya (UOC). La nova eina garanteix la fiabilitat i la transparència dels serveis per als membres de la comunitat universitària, com l'acreditació de titulacions pròpies no oficials o la publicació de treballs de recerca.
Seidor ha identificat diferents utilitats i serveis en els quals el blockchain aporta un valor diferencial a la universitat. Inicialment, en l'acreditació de les titulacions universitàries pròpies (no oficials), com ja passa en sistemes universitaris d'altres països.
Alejandro Daniel O'Davoren, director general adjunt de Seidor, ha manifestat que "la covid-19 ha plantejat la necessitat d'una transformació de l'educació superior" que, segons Daniel, "aconsegueix els seus processos interns i serveis prestats als estudiants, així com els diferents models de negoci actuals".
La influència serà positiva
Per la seva banda, les universitats han involucrat en el projecte a personal de l'àrea de negoci i de gestió acadèmica, així com també a personal funcional, tècnic i jurídic. La UVic aplicarà pròximament Circulum, com a prova pilot, en alguns dels seus títols acadèmics. Segons Joan Busquiel, CIO de la UVic, "aquesta experiència ens ha permès corroborar que blockchain influirà positivament en la nostra oferta de serveis, així com en la millora dels nostres processos interns".
Comentaris