Blockhain: què és i perquè creix.
Notícies relacionades
Blockhain: què és i perquè creix.

La primera fira de blockchain a Catalunya ja té data

L'esdeveniment es farà al Parc Científic i Tecnològic amb l'objectiu de crear un espai de debat i divulgació

 La ciutat de Girona acollirà el pròxim 17 de setembre la primera fira de blockchain de Catalunya. L'esdeveniment es farà en format presencial al Parc Científic i Tecnològic, amb l'objectiu d'esdevenir un punt de nexe, debat i, especialment, de divulgació entre empreses catalanes i altres organitzacions o particulars que estiguin interessats en aquesta tecnologia. La fira comptarà amb uns 25 expositors que presentaran diferents iniciatives, així com 8 ponències de professionals especialitzats en el sector. Tal com ha explicat Quirze Salomó, president executiu del CBCat, es tracta d'un esdeveniment que "no es fa habitualment" i que permetrà mostrar "quina indústria tenim i què estem fent" en l'àmbit català.

La tecnologia blockchain, també anomenada cadena de blocs, es basa en garantir les transaccions de forma descentralitzada. És a dir, sense mediadors o entitat central. Això és possible gràcies a un registre permanent, immutable i segur. Alhora, la base de dades és encriptada i distribuïble, fent que la informació que conté sigui transparent i incorruptible.

La cita d'enguany, organitzada pel Centre Blockchain de Catalunya, i participada per l'Ajuntament i la Diputació de Girona, la Universitat de Girona, les Cambres de Comerç de Barcelona i Girona, i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, se celebrarà en un sol dia. A partir de les pròximes edicions s'allargarà durant dues jornades a la mateixa capital gironina.

"Es tracta d'una fira dirigida a totes aquelles persones interessades en la blockchain i les tecnologies descentralitzades, però especialment recomanable per a empreses i institucions que tinguin inquietud i ganes de conèixer-la millor, i aprendre com la poden aplicar al seu sector", ha explicat Salomó.

Alguns dels ponents

Entre els ponents, s'hi podran trobar noms com el de Jordi Baylina o Albert Castellana, pioners i experts en la tecnologia de la cadena de blocs, que estan treballant en projectes de ressò internacional. Pel que fa a les empreses, hi haurà representants d'Enchainté, Blue Room Innovation, Fundació Nord, Brickken o Vottun, que es dediquen a diferents àmbits com el reciclatge, la identitat digital, la traçabilitat alimentària o la tokenització d'actius.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive