El 5G, una tecnologia revolucionària també a empreses.
El 5G, una tecnologia revolucionària també a empreses.

Paula Saez

5G: què es i per què es tan revolucionari a nivell empresarial

Us expliquem tot el que s’ha de saber sobre la tecnologia del 5G, els seus principals beneficis i usos i per a què serveix a nivell empresarial.

A mesura que la societat avança, trobem cada cop més opcions per a connectar-nos a la xarxa i navegar per internet ja sigui des de la comoditat de la nostra llar o en qualsevol lloc al traure de la butxaca el nostre telèfon mòbil. El 4G es una tecnologia mòbil de banda ampla que ja s’ha estès fins a tenir-la pràcticament tothom i, degut a que la tecnologia no posa el fre a la seva carrera pel progrés, ja ens trobem a la cinquena generació de xarxes mòbils: el 5G. A continuació us expliquen tot el que s’ha de saber del 5G i com canviarà el món per a facilitar-nos cada vegada més el estar connectats en tot moment, ja que tal i com diuen el experts: el futur es digital.  

Què és el 5G i com canviarà el món

La denominació de “5G” es refereix a la cinquena generació de xarxes mòbils que coneixem. Recordem que la primera xarxa de 1G va ser la d'aquells primers telèfons mòbils que només permetien parlar, mentre que la tecnologia 2G va introduir els SMS i poc a poc el nostre smartphone es va convertir en una eina de comunicació àmplia al incorporar la connexió a Internet amb el 3G. Finalment, la banda ampla va arribar amb el 4G i ens va permetre reproduir vídeos en streaming i fins i tot gaudir de la realitat augmentada en segons què mòbils. Avui dia ja estem molt  acostumats a totes aquestes facilitats i no concebem una realitat sense tenir qualsevol resposta a la butxaca i a l’instant, però en el moment en que es van presentar aquestes xarxes van ser molts els que hi van desconfiar.

La velocitat de navegació és deu vegades superior a les millors ofertes de fibra òptica del mercat

Si ens centrem en el 5G, l'avanç més significatiu serà en relació a la velocitat. El 5G permetrà navegar fins a 10 gigabytes per segon, es a dir, 10 vegades més ràpid que el que ens ofereixen les principals ofertes de fibra òptica de mercat. Això permetrà, per exemple, descarregar una pel·lícula completa i en bona qualitat en qüestió de segons. A més, la latència (temps de resposta de la xarxa) podria reduir-se a 5 mil·lisegons, el que permetrà connectar-nos pràcticament sense espera i en temps real.

 

 

Per què es el 5G tan revolucionari a nivell empresarial?

Gràcies a aquesta nova tecnologia podrem augmentar exponencialment el nombre de dispositius connectats a la xarxa simultàniament. Per aquest motiu moltes empreses (especialment les que formen part del sector de la tecnologia) podran disposar d’una veritable tecnologia revolucionaria que facilitarà en gran mesura les connexions i ens ajudarà a estalviar temps i recursos. A més, permetrà connectar i compartir informació en temps real a dispositius com vehicles, robots industrials, mobiliari urbà (com parades d'autobús, per exemple) i qualsevol dispositiu electrònic que tinguem a casa (la nostra nevera intel·ligent o el robot aspirador).

Es tracta d'un avenç perquè els treballadors siguin molt més àgils en les seves tasques

No hi ha dubte que l’arribada del 5G suposarà un gran avanç en mobilitat i disseny de serveis, ja que promet obrir nombroses oportunitats a qualsevol tipus de negoci. A més, farà que els treballadors siguem molt més àgils i ens permetrà obrir documents més ràpidament quan estiguem fora del nostre lloc de treball  per a realitzar tasques menors quan estiguem, per exemple, en el tren, sense necessitar esperar a arribar a l'oficina.´

Encara queda molt per ser explorat, però al Regne Unit el 5G ja ha permès fer una trucada hologràfica. La tecnologia del 5G està creant un entorn futurista perquè les companyies puguin dur a terme via remota diverses tasques com presentacions, demostracions de producte i sessions de col·laboració amb treballadors mòbils i equips situats en països diferents. Sense dubte, el món cada cop està més interconnectat, i el 5G serà essencial per avançar cap al futur.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive