https://www.youtube.com/watch?v=X23A85StqTI

Salva Fernández i Romuald Gallofré

El futur del negoci local és digital: així ho diuen els experts

Vídeo reportatge. La digitalització del comerç ja no és un plus, sinó una necessitat de present.

I de cop, sense esperar-ho, tot va haver de tancar. Comerços, botigues, serveis, escoles. Confinats a casa, sense sortir a passejar, sense saber quan podriem tornar-ho a fer. El mòbil es va convertir en el nostre refugi, i la transformació digital que estava en marxa, es va accelerar. El món ha canviat, i també la manera de relacionar-nos amb ell. Això afecta a les empreses, que han vist que estar a Internet no és un plus, sinó una necessitat. També a les persones que ara veuen que tot allò que necessiten, està més a mà que mai.

Amb el confinament la transformació digital, que estava en marxa, es va accelerar

Davant aquesta transformació abrupta i forçada, on molts comerços de proximitat arriben tard, parlem amb diversos experts en el món del comerç i la digitalització. Una d'elles és Dolors Guillen, assessora en màrqueting, que relata com ha canviat i crescut la relació dels usuaris amb les xarxes socials i què pot aportar això a les empreses. Com diu Guillen, si una empresa no està a les xarxes socials, es mira amb desconfiança des del consumidor. I com aquesta, moltes altres realitats que cal tenir en compte.

També parlem amb Carlos Martínez, CEO d'Epinium i president de la PIMEC Joves. Encarregat des de fa temps d'ajudar a les empreses a publicar i créixer dins d'Amazon, així com posicionar de la millor manera, explica que hi ha una gran quantitat de gent que no havia comprat mai online i ara, amb confiança, són un nou potencial client que no es pot perdre. Siguis petit o gran.

Per últim parlem amb Marcia Paola, d'Hola Marketing, que especifica quin és el futur que li espera a les empreses que s'estiguin transformant i, malauradament, les que encara no ho estan fent. Com ha afectat la Covid-19 al consumidor i al venedor? Quins passos cal seguir per adaptar-se a un món que s'ha accelerat en pocs mesos?

Comentaris (1)

Marti Sans Fa 3 anys
Es cert que l'humanitat acabarà essent robots. Ho acepto. Pero ni mi empenyeu. Jo encara valoro la proximitat dr un ésser humà. La calor que em proporciona, no te res a veure amb un ordinador.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive