https://www.youtube.com/watch?v=X23A85StqTI

Salva Fernández i Romuald Gallofré

El futur del negoci local és digital: així ho diuen els experts

Vídeo reportatge. La digitalització del comerç ja no és un plus, sinó una necessitat de present.

I de cop, sense esperar-ho, tot va haver de tancar. Comerços, botigues, serveis, escoles. Confinats a casa, sense sortir a passejar, sense saber quan podriem tornar-ho a fer. El mòbil es va convertir en el nostre refugi, i la transformació digital que estava en marxa, es va accelerar. El món ha canviat, i també la manera de relacionar-nos amb ell. Això afecta a les empreses, que han vist que estar a Internet no és un plus, sinó una necessitat. També a les persones que ara veuen que tot allò que necessiten, està més a mà que mai.

Amb el confinament la transformació digital, que estava en marxa, es va accelerar

Davant aquesta transformació abrupta i forçada, on molts comerços de proximitat arriben tard, parlem amb diversos experts en el món del comerç i la digitalització. Una d'elles és Dolors Guillen, assessora en màrqueting, que relata com ha canviat i crescut la relació dels usuaris amb les xarxes socials i què pot aportar això a les empreses. Com diu Guillen, si una empresa no està a les xarxes socials, es mira amb desconfiança des del consumidor. I com aquesta, moltes altres realitats que cal tenir en compte.

També parlem amb Carlos Martínez, CEO d'Epinium i president de la PIMEC Joves. Encarregat des de fa temps d'ajudar a les empreses a publicar i créixer dins d'Amazon, així com posicionar de la millor manera, explica que hi ha una gran quantitat de gent que no havia comprat mai online i ara, amb confiança, són un nou potencial client que no es pot perdre. Siguis petit o gran.

Per últim parlem amb Marcia Paola, d'Hola Marketing, que especifica quin és el futur que li espera a les empreses que s'estiguin transformant i, malauradament, les que encara no ho estan fent. Com ha afectat la Covid-19 al consumidor i al venedor? Quins passos cal seguir per adaptar-se a un món que s'ha accelerat en pocs mesos?

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive