L'atur augmenta al mes d'octubre
Notícies relacionades
L'atur augmenta al mes d'octubre

L'atur creix a Mataró a l'octubre per primer cop des de 2019

Mataró tanca el mes amb 7.085 persones aturades, un 0,75% més que el mes passat, tot i que en la comparació interanual l'atur baixa un 5,8%

patrocini Pous consultans nova llei
 

Mal mes d'octubre a Mataró pel que fa al mercat de treball. Per primer cop en els darrers quatre anys, la capital del Maresme tanca el mes amb un augment de l'atur. Molt lleuger, per sota de l'1%, però una dada negativa tenint en compte que trenca la tendència de les darreres tardors a la ciutat. La taxa se situa en l'11,5%.

Segons ha informat l'Ajuntament de Mataró, l'octubre es va cloure amb 7.085 persones desocupades a Mataró, 53 mes que en el mes anterior, quelcom que suposa un augment de la taxa d'aturats del 0,75%. Si bé l'octubre és un mes en el que normalment l'atur augmenta, quelcom que ha passat en la majoria d'ocasions en els darrers 20 anys, aquesta tònica s'havia capgirat des de 2020 i fins a l'any passat, quan a cada octubre es va viure un descens del nombre de persones desocupades a la ciutat. 

evolució de l'atur a Mataró
evolució de l'atur a Mataró

En tot cas, si es posen en el context de la darrera dècada i mitja, les xifres d'atur a la ciutat són força positives, ja que cal remuntar-se a 2008, abans de la gran crisi financera, per trobar taxes pel voltant de l'11% com la que es registra actualment a la ciutat. De fet, en comparació amb el mes d'octubre de l'any passat, a Mataró hi ha 439 persones menys desocupades, un descens interanual de l'atur del 5,8%.

Aquesta evolució interanual és més positiva a Mataró que al conjunt del territori. El Maresme registra una davallada inferior que la de Mataró (-4%). També a la província de Barcelona i a Catalunya es registra una davallada menys intensa que la de Mataró, d'un -1,8% i d'un -2,4%, respectivament. La davallada interanual a l'Estat espanyol és lleugerament inferior a la de Mataró, amb una caiguda d'un -5,3%.

Malgrat tot, Mataró segueix sent el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada, només superat per Manresa i Santa Coloma de Gramenet. i lleugerament per sobre de Badalona i Terrassa.  

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive