Ofertes del mercat laboral al SOM de Mataró
Ofertes del mercat laboral al SOM de Mataró

L'atur baixa poc i es queda per sobre dels 7.000 mataronins

19 persones menys aturades al final de setembre del 2023 en un mes que històricament tira l'atur amunt

patrocini Pous consultans nova llei
 

A finals de setembre de 2023, el municipi de Mataró registra un total de 7.032 desocupats, segons les dades oficials. Aquesta xifra representa una disminució de 19 persones respecte al mes d'agost, amb una reducció relativa del 0,3%.

És el tercer 'millor' mes de setembre dels darrers 10 anys a efectes d'ocupació a Mataró

Cal destacar que setembre no és històricament un mes caracteritzat per una disminució de l'atur registrat a Mataró. En els últims 20 anys, només en set ocasions s'ha registrat una baixada de l'atur durant aquest mes. Per trobar una xifra de desocupats registrats més baixa que la de setembre de 2023, cal remuntar-se al mes de maig de 2008, abans de l'impacte de la crisi econòmica.

En la comparativa amb setembre de l'any anterior, es destaca una reducció significativa en el nombre de desocupats a Mataró, amb 593 persones menys, una disminució relativa del 7,8%. A nivell regional, Mataró supera la disminució d'atur amb un -6,7% al Maresme, un -3,6% a la província de Barcelona i un -5,3% a Catalunya. Tot i així, la reducció interanual a Mataró és lleugerament inferior a la registrada a tot l'Estat espanyol, amb una caiguda del -7,5%.

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Pel que fa a la taxa d'atur estimada a Mataró, aquesta s'estableix en un 11,4%. Mataró és el tercer municipi de la província de Barcelona amb més de 50.000 habitants amb una taxa d'atur més alta, només superat per Manresa i Santa Coloma de Gramenet. La ciutat es troba lleugerament per sobre de Badalona i Terrassa. S'ha de tenir en compte que aquestes dades són estimacions i estan pendents de la publicació del nombre d'ocupats registrats del mes de setembre.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive