El sector de la construcció preveu créixer un 7% aquest any. Foto: R.Gallofré
El sector de la construcció preveu créixer un 7% aquest any. Foto: R.Gallofré

Coronavirus: més de 10.000 mataronins afectats per un ERTO

Fins a l'1 de maig 1.628 empreses de la capital del Maresme havien presentat expedients, sobretot del comerç, l'hosteleria i la indústria manufacturera

Un total de 1.628 empreses de Mataró han presentat un expedient de regulacio de treball temporal (ERTO) que ha afectat un total de 10.015 treballadors i treballadores. Aquestes són, a 1 de maig, les dades que registrava la capital del Maresme, segons un informe fet públic pel Consell Comarcal en base a les xifres facilitades per la Generalitat. Totes elles demostren l'impacte que ha tingut el coronavirus en l'economia i el mercat laboral del territori.

L'estat d'alarma decretat per fer front a la pandèmia ha obligat a mantenir tancats la majoria d'establiments oberts al públic i també a aturar la producció a bona part de les indústries, a més de fomentar el teletreball, quan ha estat possible, en totes aquelles empreses i organitzacions que no es consideraven essencials. Malgrat que ha començat la desescalada del confinament i s'està tornant, progressivament, a l'activitat, aquests pràcticament dos mesos han tingut una afectació molt gran en l'economia del Maresme i de tot el país. 

Untitled

A Mataró els sectors més afectats són el comerç, en el qual s'han presentat 435 expedients; l'hostaleria, que n'acumula 273; les indústries manufactureres (232) i la construcció (104). L'Ajuntament de Mataró ha fet pública una infografia amb informació detallada sobre els sectors més afectats en aquest sentit a la ciutat

erto mataró

Al conjunt de la comarca s'han presentat més de 5.000 expedients que tenen impacte en més de 30.000 empleats. Més del 96% dels expedients estan justificats per causa de força major, per la qual cosa estan associats a la crisi del coronavirus.

El comerç i el sector serveis també són els que registren una afectació major a la comarca, amb gairebé 6.400 treballadors afectats al conjunt de la comarca, mentre que a la indústria els expedients han tingut impacte en més de 5900 persones empleades. 

Endarreriments en el cobrament i préstec disponible

Un dels principals problemes que s'està registrant en l'aplicació dels ERTE són els endarreriments en els cobraments de les prestacions que paga l'Estat. El col·lapse del SEPE a l'hora de tramitar l'allau d'expedients és el motiu pel qual molts treballadors i treballadores del Maresme i d'arreu del pais encara no han pogut rebre els diners. Davant d'això, l'Ajuntament de Mataró ha posat a disposició d'aquest col·lectiu un préstec sense interessos de 400 euros, retornable en dues quotes al setembre i a l'octubre. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive