Magatzem d'una empresa mataronina.
Magatzem d'una empresa mataronina.

La FAGEM reclama mesures fiscals i laborals per mantenir llocs de treball

La Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme reclama ajudes davant la crisi del coronavirus, que tindrà un impacte total en l'economia.

La Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha alçat la veu per reclamar a les administracions mesures que puguin ajudar a les empreses perquè "es puguin adaptar de manera ràpida i amb el mínim de burocràcia a aquesta situació" generada per la pandèmia del coronavirus. Consideren que cal accions fiscals i laborals per poder mantenir els llocs de treball, davant un moment d'estat d'alarma que obliga al tancament de tot tipus d'establiments comercials. La federació maresmenca considera que cal minimitzar com sigui l'impacte de la crisi que ocasiona el COVID-19: Cal líquid per pagar sous a finals de mes, ja que la facturació en molts casos s'aturarà. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar línies de crèdit per a les empreses, però aquestes encara no s'han concretat.

La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, considera que  “ens trobem en una situació excepcional i a tots ens toca adaptar-nos” però “hem de pensar en el dia de demà quan tot es solucioni i les coses retornin a la normalitat”. Moré relata que serà en aquell moment quan “serà vital que no haguem perdut empreses ni llocs de treball i els treballadors es puguin incorporar als seus llocs de feina sense problemes”.

Les mesures que s'adoptin des del Consell de Ministres d'aquest dimarts, dia 17, pot marcar el futur immediat de la majoria de petites i mitjanes empreses que es troben en una situació molt delicada. La FAGEM considera que cal evitar que es trenqui la cadena de pagaments, ja que les potencials pèrdues poden ser letals: cal finançar aquestes despeses en un termini raonable i agilitzar les devolucions dels impostos per injectar liquiditat, reclamen.

França no permetrà el tancament de cap empresa

El president de França, Emmanuel Macron, va anunciar ahir dimarts que se suspenien les factures de gas, electricitat, aigua i lloguer, impostos i cotitzacions socials i que s'obriria un fons de solidaritat. A més, va garantir un fons de 300.000 milions d'euros per cobrir préstecs bancaris per a les pimes i augmentar les subvencions per desocupació. Mesures dràstiques pensades per evitar que "cap empresa tanqui" per culpa del coronavirus. Caldrà veure si Espanya és capaç de tenir accions d'aquest nivell.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive