L'alcalde de Mataró, David Bote, ha publicat aquest dilluns un vídeo amb un missatge d'agraïment i ànims als mataronins i mataronines. Ho ha fet a través de Facebook, quan s'inicia la segona setmana de confinament per fer front a l'epidèmia del coronavirus. "Resistirem i guanyarem aquesta batalla" afirma Bote als seus conciutadans, el mateix dia que s'ha conegut que la xifra d'ingressats a l'Hospital de Mataró s'ha triplicat en tres dies. 

En el seu missatge, de poc menys d'un minut de duració, Bote assegura que vol transmetre "agraïment, ànim i felicitació" als mataronins. En primer lloc, als veïns i veïnes que estan compint amb les normes de confinament establertes pel decret d'Estat d'alarma del govern centra. "La vostra disciplina i responsabilitat és la millor de les armes contra el coronavirus", assenyala l'alcalde. Cal recordar que no tots els mataronins ho estan complint: la Policia Local ha sancionat centenars de ciutadans per saltar-se les normes i deambular pels carrers. 

A més, Bote ha enviat un "missatge d'agraïment profund i enorme" a tots els professionals sanitaris "per l'esforç que fan per cuidar i atendre a totes les persones afectades". També s'ha dirigit a tots els treballadors públics "al peu del canó" per lluitar contra el coronavirus, i ha transmès el seu ànim als malalts i a les seves famílies. "Estem amb vosaltres, us enviem una forta abraçada", assegura, abans d'afirmar que des de l'Ajuntament de Mataró "hem treballat molt per prendre mesures en l'àmbit social i econòmic" que ajudin a pal·liar els efectes de l'epidèmia.