291 persones denunciades per circular per la via pública sense motiu autoritzat i no seguir les ordres de confinament a Mataró. Aquesta és la dada amb la que comencem la setmana, després que diumenge hi hagués 66 sancions interposades per la Policia Local de gent que segueix sense donar-se per al·ludida amb l'estat d'alarma. Cal recordar que les multes van dels 600 fins els 30.000 euros i que s'han de seguir les restriccions en tots els casos, inclosos els caps de setmana. Des del 14 de març, nou dies en total, hi ha per tant gairebé 300 mataronins i mataronines sancionats per no seguir les ordres de restricció de mobilitat establertes. Només en cap de setmana 116 persones van saltar-se el confinament.

La Policia Local s'ha trobat amb situacions surrealistes, com per exemple haver precintat l'aparcament del Parc Forestal i que la gent el trenqui per seguir passant. Actualment es torna a trobar precintat (imatge que acompanya l'article). S'espera que amb el mal temps que fa aquest dilluns amb pluja intensa no creixi massa les sancions en aquest sentit. Altres dades destacades, de dissabte, era que hi havia més de 1800 persones identificades i més de 1800 vehicles identificats, pel que hauran crescut de ben segur en les darreres 24 hores.

Restriccions obligatòries

Les restriccions segueixen sent les que, després de 9 dies, ja s'haurien de conèixer. La mobilitat està limitada a sortir per adquirir aliments, productes farmacèutis i d'altres de primera necessitat, així com anar a la feina i tornar a casa, anar a entitats financeres, anar a fer cura i atenció de gent gran, menors o persones dependents, limitar la mobilitat entre municipis i no reunir-se en zones públiques com poden ser platges, parcs, boscos, etc. Els vehicles només poden anar amb una persona, sense acompanyants -tret casos concrets i justificats- i el transport públic funciona amb restriccions.