Un total de 29 professionals sanitaris de l'Hospital de Mataró han donat positiu en coronavirus des de l'inici de l'epidèmia fins ahir divendres a la tarda. Són dades a les que ha tingut accés capgros.com i que han estat confirmades pel Consorci Sanitari del Maresme. En els darrers dies, desenes de membres del personal mèdic s'han hagut de confinar en aïllament domiciliari perquè o bé presentàven símptomes o havien estat en contacte directe amb pacients que han acabat donant positiu. Segons les darreres dades, hi ha 18 pacients ingressats per coronavirus a l'Hospital de Mataró, cinc a l'UCI.

La qüestió de la manca de material mèdic perquè metges, infermers i la resta del col·lectiu que treballa a l'hospital es pugui protegir adequadament dels contagis ha generat una gran controvèrsia en els darrers dies. La xifra de professionals contagiats a l'Hospital de Mataró mostraria que no tots ells disposen dels equips de protecció necessaris, quelcom que s'està reproduïnt als hospitals d'arreu del país; a tot Catalunya són uns 600 professionals infectats. Tan sols a Igualada, on s'ha produït el brot més virulent, ja en són un total de 91.

Des del Consorci Sanitari del Maresme han reconegut que estan preocupats pel subministrament d'EPI i d'altres materials com ara mascaretes, des de l'inici de la crisi centralitzat per Catsalut. El personal sanitari s'ha queixat obertament de la manca d'aquests equips per al personal d'urgències, que està en contacte directe amb persones que poden haver contret el covid-19. 

Resposta a la crida feta pel Consorci

El Consorci va fer una crida ahir divendres a la ciutadania i a les empreses a donar tot el material d'aquest tipus que poguessin, de cara a fer front a aquesta mancança. 24 hores després de fer-ho, la resposta ha estat molt elevada, quelcom que s'ha volgut agrair des de l'organisme.