Planificar i millorar la nostra dieta
Planificar i millorar la nostra dieta

Tres errors que et poden arruïnar la dieta

Repassem quines equivocacions poden complicar els teus objectius

No existeixen les fórmules màgiques, però quan comences una dieta després d’haver-te assessorat de manera precisa i curosa amb especialistes mèdics i de la nutrició (és l’única manera de fer bé les coses), agraeixes poder veure resultats en un temps prudencial. Aquí, una claus bàsiques per no cometre errors de principiant. Repassem algunes equivocacions que són freqüents:

Centrar-se massa en el nombre d’àpats

Fins fa pocs anys, la recomanació general era fer com a mínim 5 àpats al llarg del dia. Per a algunes persones, això pot resultar molt encertat. No obstant això, per a d'altres no serà oportú, ja que tendeixen a consumir gran quantitat d'aliments a cadascun d’aquests àpats. D'aquesta manera, més que preocupar-te per quantes vegades menges al dia, hauries de centrar-te a triar aliments de qualitat que t’ajudin a confeccionar menús saludables basats en productes frescos. A partir d'aquí, es poden plantejar estratègies amb més o menys nombre d'ingestes, segons les preferències individuals.

Restringir massa els greixos

El greix és el nutrient que aporta més energia per gram. Ara bé, això no vol dir que calgui la seva restricció per perdre pes. Almenys no de manera excessiva. De fet, un contingut més gran en greix de la dieta s'associa amb un millor estat de salut a mitjà termini.

Això és degut fonamentalment al fet que el greix ajuda a diverses funcions dins de la fisiologia humana. A més, permet el transport, l'absorció i l'emmagatzematge de les vitamines liposolubles, necessàries per modular la inflamació i evitar el desenvolupament de patologies complexes.

Així doncs serà determinant aportar greixos de qualitat a la dieta eliminant la ingesta de greixos trans, que són capaços d'incrementar el risc d'emmalaltir segons explica un estudi publicat a Diabetes & Metabolic Syndrome.

Mantenir els refrescos i l'alcohol

Molta gent posa en marxa un pla per perdre pes i controla de manera molt estricta allò que menja, però no el que beu. De poc servirà limitar els processats a la dieta si els àpats s'acompanyen amb refrescos ensucrats o amb begudes alcohòliques. Tots dos elements resulten especialment nocius per a la salut; tampoc els sucs són una bona idea. A l´hora de garantir un bon estat d´hidratació, l´eina principal ha de ser l´aigua mineral. Sembla una evidència, però de vegades cal remarcar algunes coses elementals. L’amanida, millor amb aigua i no pas amb una beguda ensucrada.

Font: mejorconsalud.as.com

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive