App's per acompanyar la nutrició.
App's per acompanyar la nutrició.

Redacció

La nutrició al dia a través de tres apps

Repassem les funcions i utilitats d’unes aplicacions per a telèfons mòbils que ajuden a crear dietes i plans de nutrició

Que la nutrició i una bona dieta formen un pilar bàsic d’una vida saludable és de calaix. També ho és que proliferen les fórmules màgiques i els experts en la matèria que en realitat no són res més que encantadors de serps amb receptes que no serveixen absolutament per a res... per a res de bo. Així les coses, doncs, no sempre és fàcil destriar el gra de la palla. Ho intentem en les següents línies amb l’ajuda de la pàgina oficial AndroidGuies, que recomana tres aplicacions de nutrició. Són les següents:

 My Health Watcher

Aquesta app, a més de mostrar-te els valors nutricionals del producte que tinguis entre mans, t'ofereix recomanacions en base al teu perfil i les teves necessitats d'alimentació, les quals estan basades en la teva edat, sexe, índex de massa corporal o les teves al·lèrgies i intoleràncies, que prèviament hauràs indicat. Podràs escanejar el codi de barres d'un producte d'alimentació i l'algoritme de l'aplicació analitzarà el seu valor nutricional i els seus ingredients per oferir-te una recomanació personalitzada.

L'algoritme de l'aplicació utilitza les racions de consum definides per un equip de dietistes- nutricionistes que s’ha escollit específicament per aquesta feina. Sembla, doncs, una bona manera de tenir un assessorament dietètic en línia sempre que ho necessitis.

Yuka - Anàlisi de productes

Amb la càmera del mòbil escaneges els aliments i en veus informació i recomanacions (funciona també amb begudes, cosmètics i productes d’higiene). L'aplicació ens ajudarà a conèixer si l'aliment és saludable, quines alternatives tenim i quins components conté. Però el més cridaner és com classifica els productes. A través d'un senzill sistema de colors (semblant al del famós NutriScore) i quatre nivells, ens mostrarà un codi de color i una puntuació de l'aliment que va de 0 a 100 en funció de com de positiu sigui per a la nostra salut.

Yuka basa la seva avaluació en tres criteris: en primer lloc, la qualitat nutricional de l'aliment o producte segons NutriScore (60%), si conté o no additius i quina quantitat (30%) i, finalment, com d'ecològic és el producte (10%). En base a aquests tres factors proporciona la puntuació. Una puntuació que, asseguren, és 100% independent de les marques dels productes que analitzen. El seu model de negoci es basa en una subscripció premium amb funcions afegides.

Lifesum: Receptes per perdre pes i guanyar salut

És una aplicació pensada per ser un comptador d'hidrats i calories però que, a la vegada, ofereix unes quantes eines més que poden ser molt útils en el teu dia a dia. A més dels comptadors, Lifesum t'ofereix receptes saludables i altres utilitats; dietes i consells nutricionals per aconseguir qualsevol objectiu, calculadora de calories i registre de macronutrients amb lector de codi de barres, planificador i accés a receptes saludables i delicioses per a qualsevol pla nutricional, registre de dades de salut, etcètera. Una aplicació molt completa i que, com les altres dues, es pot trobar en diferents sistemes operatius.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive