El te matcha.
El te matcha.

Paula Saez

El te matcha, un complement per a la dieta (i per aprimar-se)

El te compta amb molts beneficis. Avui parlem del matcha, que compta amb antioxidants interessants per aprimar-se.

El te i el cafè són dos begudes molt comunes que ens ajuden a relaxar-nos, obtenir l’energia necessària per al dia a dia i altres beneficis. El consum excessiu de qualsevol dels dos pot arribar a ser perillós, però en el cas del te normalment les seves qualitats beneficioses superen les negatives. A continuació us parlarem d’un tipus de te concret, el matcha, que ens serveix per aprimar-nos i pot formar part de la nostra dieta degut a les seves propietats. Però, és realment tan efectiu? Us ho expliquem detalladament.

Propietats i beneficis del te matcha

A diferència de el te verd que podem prendre en forma d’infusió, la particularitat que te el matcha és que es tracta d’una versió més concentrada i potent que es dissol en aigua o llet. Al dissoldre’l obtindrem igualment tots els beneficis i antioxidants de la planta del te verd, ja que per elaborar-lo s’obtenen les millors fulles de te verd, les quals es recullen a mà, es couen al vapor, s'assequen i es molen per obtenir una pols fina. D’altra banda, aquestes són les seves propietats principals:

 • Ric en vitamina A, C, E, K i del complex B
 • Conté minerals com Magnesi, Zinc, Seleni i Crom.
 • Aporta fibra dietètica, ajudant a la digestió.
 • Té una enorme capacitat antioxidant amb polifenols, catequines i clorofil·la.
 • Posseeix aminoàcids com L-teanina i teofilnia que converteix el te en una beguda amb nutrients múltiples. La cafeïna i L-Teanina és un aminoàcid que genera un estat de calma-alerta, augmentant les ones alfa al cervell per donar un impuls d'energia d'entre 4 i 6 hores i evitar la baixada d'energia que crea la cafeïna.

Pot ajudar-nos el te matcha a aprimar-nos?

La resposta ràpida i fàcil es que sí, ja que aquest tipus de te conté catequina EGCG (epigalocatequina galat), un antioxidant present en el matcha vinculat a la reducció de greix corporal. Les catequines formen part de les molècules conegudes com flavonoides, que produeixen les plantes amb l'objectiu de protegir-se davant plagues i malalties, i que poden tenir grans efectes beneficiosos per a nosaltres al consumir-les.

De fet, un estudi de l'American Journal of Clinical Nutrition va demostrar que els participants que van beure te matcha durant 12 dies consecutius van perdre el doble de pes que aquells que no ho van fer. Concretament, va quedar clar que el consum de te verd matcha augmenta la termogènesi (la taxa de crema de calories de el cos) de l'8-10% a l'35-43% de la despesa diària d'energia, per la qual cosa aquest te pot tenir un paper fonamental en el control de la composició corporal.

Cal tenir en compte, tot i això, que no hem d’abusar del seu consum, ja que com bé sabeu tots els excessos són perillosos. Tampoc hem de substituir àpats per beure un te en el seu lloc, ja que és important mantenir l’equilibri entre menjars i consultar a un dietista especialista en cas de necessitar consells per començar una nova dieta. 

Font: matchaandco

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive