Rafael Lledó (esquerra) substitueix Ramon Cunillera al capdavant del Consorci Sanitari del Maresme
Notícies relacionades
Rafael Lledó (esquerra) substitueix Ramon Cunillera al capdavant del Consorci Sanitari del Maresme

Relleu al Consorci Sanitari: Rafael Lledó és el nou gerent

Lledó substitueix en el càrrec a Ramon Cunillera, que ha encapçalat l'ens gestor de l'Hospital de Mataró durant els darrers set anys, una etapa complexa i plena de reptes

Canvi al capdavant del Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l'Hospital de Mataró, de l'hospital de Sant Jaume i de diversos CAP de Mataró i Argentona. Rafael Lledó ha estat nomenat nou gerent de l'organisme, en substitució de Ramon Cunillera, al capdavant des de l'any 2015. El relleu s'aplicarà des del proper 11 d'abril. 

Segons ha informat el Consorci Sanitari del Maresme, Rafael Redó prové de la direcció general de la Fundació Privada Hospital de Granollers, càrrec que ocupava des de l'any 2002. El nou gerent té una extensa trajectòria en la gestió sanitària a Catalunya, i actualment és secretari general de Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS).

Lledó és Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB), és metge especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i llicenciat en Psicologia de les organitzacions i el treball. A més, està diplomat en Gestió hospitalària (ESADE), en Mètodes estadístics en ciències de la salut (UAB), en Metodologia d'avaluació i millora de la qualitat (UAB) i té un màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària (UB i UPF). També ha cursat el Programa d'Alta Direcció d'Institucions Sanitàries a l'IESE.

A banda, el nou gerent del Consorci ha realitzat estades doctorals a Harvard School of Public Health (Boston), International Social Sciences Institute (Universitat d'Edimburg), Metropolitan Jewish Health System (Nova York) i Fairview Health Services (Minneapolis). És professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya i està acreditat com a Professor Ajudant Doctor per la Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) del Ministerio de Educación. El seu curriculum científic recull 95 publicacions, 84 ponències i 115 comunicacions en reunions nacionals i internacionals, a més de 48 premis i ajuts a la recerca.

L'etapa de Cunillera

Lledó substitueix Cunillera, que en els darrers set anys ha liderat una etapa complexa del Consorci. El mateix any 2015 La Generalitat va intervenir el Consorci Sanitari del Maresme pel deute acumulat, i finalment l'any 2022 va poder recuperar l'autonomia de gestió després que l'organització reequilibrés els seus números. A banda, ha hagut de fer front a l'impacte de la Covid, que va tensionar fins a límits mai vistos l'Hospital de Mataró i el conjunt del sistema sanitari del país.

Durant el seu mandat també s'han iniciat importants obres de remodelació i ampliació de les instal·lacions, amb nous hospitals de dia i àrees de quiròfans. Una fita important ha estat l'acord amb la Generalitat per a construir el nou centre sociosanitari just davant de l'Hospital de Mataró, que es concretarà en els propers anys. Cunillera ha estat nomenat nou director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, que gestiona els hospitals de Calella i de Blanes

Comentaris (4)

Carme Fa 10 mesos
El fet que tingui tants títols no ofereix garanties de cara a humanitzar l'atenció a l'usuari: ens han desmantellat la salut pública i, el gerent sortint no ha fet res per en benefici del pacient. Falten metges, i prima el benefici econòmic per damunt de l'atenció al malalt. Canviarà aquesta manera de procedir? No ho tinc gens clar.....
Marta Saurí Fa 10 mesos
Rafel mira com va la programació d' una colonoscopia que el meu capçalera va demanar el febrer del 2022. Eehhh sense pressa xino xano. Vaig treballar 23 anys en aquest hospitsl i no puc aconsseguir una colonoscopia. El que feu es donar pel c.. però no és el que vos demano. Vagi bé el regnat!
Isabel Fa 10 mesos
Canvi de gerent , però si no canvien el sistema de base tot continua igual.
Harto Listas Espera. Fa 10 mesos
Parece ser, que titulaciones no le faltan; deseo que humanidad tampoco y que seamos atendidos con más prontitutud.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive