Perdre pes. Ara és l'hora.
Notícies relacionades
Perdre pes. Ara és l'hora.

Redacció / AMIC

Quan l'estiu et deixa dos quilos de regal (o més)

De l'estiu, a més de postals i bons records, ens portem, de mitjana, un parell de quilos de més

Fruites hidratants i de tots els colors, verdures al punt òptim de maduració, peix fresc, aigua freda en la nevera... L'estiu és ric en aliments saludables i es presta a menjar més lleuger. No obstant això, durant les vacances pugem de pes. Per això, volem donar alguns consells i recomanacions per aquestes setmanes de setembre.

Si hem tornat de les vacances amb algun quilo de més, corregir el problema és senzill, però no necessàriament ràpid. De la mateixa manera que els quilos es guanyen amb una rutina, la pèrdua també requereix uns hàbits. Hi ha unes indicacions bàsiques per a cuidar la nostra alimentació, la nostra salut i el nostre pes de manera habitual.

Basar la dieta en aliments d'origen vegetal, com a fruites, verdures, cereals integrals, llegums, fruita seca i oli d'oliva verge. La pasta, el pa i l'arròs, si són integrals, millor.
Consumir fruites i hortalisses de temporada. Són sanes, econòmiques i haurien de formar part de la nostra dieta habitual.

Limitar el consum de greixos. És important limitar (no eliminar) la quantitat de greix de la nostra dieta i assegurar-nos que la que prenem és saludable. Els greixos "bons" (els presents en l'oli d'oliva verge, la fruita seca, les llavors, l'alvocat o el peix blau), aporten àcids grassos essencials i vitamines liposolubles que el cos no pot sintetitzar per si sol.
Moderar el consum de carn. Menys carn vermella i més peix. El peix blau és especialment saludable. Quant a la carn vermella, és millor triar talls magres i evitar embotits. L'ou és una excel·lent font de proteïna, i és sa.

Begudes, brioixeria, dolços...

Eliminar les begudes calòriques. L'aigua és la beguda més saludable que existeix.
Evitar la brioixeria, els dolços i els productes hiperprocessats. No tenen interès nutricional, però sí moltes calories.

Triar lactis simples, com la llet o el iogurt natural.Moderar la ingesta de menjar. Cal fugir dels menjars copiosos. Incrementar l'activitat física. Per a no augmentar de pes, hem de gastar més calories.

No hi ha grans miracles, però sí bons hàbits que ajudaran a tornar mica en mica on volem estar.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive