Consells per tornar a la rutina esportiva
Notícies relacionades
Consells per tornar a la rutina esportiva

Es dispara la tornada als gimnasos aquest setembre

Els gimnasos d’arreu del món estan experimentant una forta recuperació, amb una assistència a les classes que assoleix un 120% dels nivells anteriors al COVID, en els mercats en els quals s’han aixecat les restriccions

L’últim Informe Les Mills 2021 Global Fitness Report detecta una important recuperació a nivell mundial de l’activitat esportiva i que els usuaris de gimnasos busquin la motivació i la connexió social que aporta l’activitat en grup, després de mesos d’entrenament en solitari.

L’Estudi, basat en les opinions de 12.157 usuaris dels cinc continents, analitza com han canviat els hàbits d’entrenament i destaca les noves tendències que s’imposaran en els pròxims anys. De fet, els resultats indiquen que les classes col·lectives han augmentat en un 120% respecte als nivells anteriors al període de confinament en aquells mercats en els quals s’han aixecat les restriccions.

Busquen noves experiències

El sondeig posa de manifest que les activitats de fitness en grup es disparen, ja que un 85% dels assistents al gimnàs es mostra interessat a provar noves experiències de classes presencials en les seves instal·lacions. D’altra banda, l’entrenament en grup continua sent la primera opció per a un 67% dels socis de centres esportius, en comparació a d’altres opcions.

“Després de mesos de confinament, estàvem desitjant tornar a les instal·lacions de fitness i gaudir dels entrenaments en grup. Igual que els bars, restaurants i esdeveniments esportius, el fitness està experimentant un veritable ‘ressorgiment del presencial’, i s’està recuperant el temps perdut amb un interès renovat pels entorns socials del món real”, assegura Philip Mills, Fundador i Director Executiu de Les Mills.

Els factors més valorats pels usuaris a l’hora d’assistir al gimnàs són la professionalitat de l’instructor (28%), seguit de la qualitat de la música (24%) i el tipus de classe (21%). En concret, el perfil dels instructors és un aspecte clau, ja que incrementa la motivació i generen una connexió més profunda en els entrenaments, la qual cosa repercuteix de manera positiva en l’adherència a l’entrenament i en els resultats finals.

La Covid ha tingut un impacte brutal

L’impacte de la pandèmia en el panorama del fitness és evident en tot l’informe. Tot indica que el boom del fitness digital perdurarà, ja que el 80% dels usuaris de gimnasos pensa continuar utilitzant els entrenaments digitals un cop acabi la pandèmia. En aquest sentit, la majoria dels esportistes (59%) s’inclina per un repartiment de 60:40 entre els entrenaments en el gimnàs i a casa.

El confinament també ha donat lloc a una nova generació d’aficionats al fitness que s’ha iniciat amb passos tímids i que encara té molt camí per recórrer, ja que el 27% dels enquestats es descriu com a “principiants absoluts”.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive