Prohibiran fumar a les terrasses i entorns escolars. Foto: Arxiu
Notícies relacionades
Prohibiran fumar a les terrasses i entorns escolars. Foto: Arxiu

Prohibiran fumar a terrasses, entrades d'escoles i parades de bus

El Departament de Salut de la Generalitat està preparant una llei que declararà aquests espais lliures del fum del tabac

El Departament de Salut està preparant una llei que declararà espais lliures del fum del tabac, i per tant no s'hi podrà fumar, espais públics com les entrades d'escoles, les parades d'autobús o les terrasses d'establiments.

La normativa que ho preveu es presentarà en les properes setmanes

Així ho ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a TV3, on ha concretat que estan acabant de redactar la norma, que el Govern podria presentar-la "en les properes setmanes" i que després haurà de seguir el tràmit parlamentari. D'altra banda, a partir del gener s'oferirà gratuïtament el tractament substitutiu de la nicotina a les persones amb rendes més baixes de 18.000 euros. Salut calcula que s'hi podrien beneficiar unes 600.000 persones que fumen i que es troben en aquest llindar.

Argimon ha reconegut que la reducció de persones fumadores es va aturar el 2017 i des de llavors es manté estable la xifra d'aproximadament un 24% de fumadors. Ha afegit que sempre que s'ha impulsat alguna normativa que declara espais lliures de fum més gent ha deixat de fumar i per aquest motiu la conselleria treballa en una de nova.

El conseller ha explicat que aquesta és una llei que pot tirar endavant Catalunya i que ho farà. Ha reconegut que hi ha d'haver un "període de transició" perquè es pugui acceptar aquesta nova realitat però ha recordat que abans es fumava en llocs com restaurants i ara seria segurament impensable.

D'altra banda, ha detallat que els tractaments per deixar de fumar basats en substituts de la nicotina costen uns 300 euros. Amb la seva gratuïtat es volen eliminar les traves econòmiques per a les persones amb menys recursos.

 

Comentaris (6)

Oriol Dresaire Artigas Fa 1 any
Ara falta que ho facin complir.
Domingo Fa 1 any
Y si en vez de prohibir van más allá, cierran las fábricas de tabaco, dejan de cultivarlo y dejan de fabricarlo? Cuando algún producto es nocivo o no no cumple las normas de seguridad o sanitarias lo retiran del mercado. Porqué no hacen lo mismo con el tabaco? Se me ocurren motivos pero no quiero extenderme más. Lo dice un exfumador habitual que ahora lo hace de manera ocasional. Que dejen de perseguir a los fumadores, me parece bien que no se fume en ciertos sitios pero ya se están pasan
Valentina Fa 1 any
Lo de les parades de bus, ja tocava. En quin moment un fumador considera que una cosa que té pràcticament 3 parets i un sostre, és "aire lliure" i s'encén una cigarreta perquè tothom s'empassi allò? Sembla increïble. Sabent a més, com sabem ara tots arrel de la pandèmia, el què representen els "bio-aerosols" respiratoris.
Laura Fa 1 any
Pues yo lo que espero entonces que nadie vaya dejando la mierda de sus perros por donde se les antoja!! Con los impuestos que se recaudan gracias a los fumadores para que luego se les prohiba fumar al aire libre! Pues a ver cuantas terrazas se llenan ahora!
Jo mateix Fa 1 any
Se van a llenar todas, igual que se llenaron los bares cuando prohibieron fumar dentro. FUMAR MATA, y respirar el humo de los demas tambien.
Cabreado Fa 1 any
Y los responsables de vigilar para que la lay se cumpla lo hagan en ver de multar un vehículo perado con tarjeta de menusvalido por qué el menusvalido no conduce espero que este señor nunca tenga una persona con dependencia
Cabreado Fa 1 any
Espero que cuando la lay entre Vigo se cumpla y los encargados de vigilancia no hagan la vista gorda como hacen siempre y luego un vehículo con tarjeta de menusvalido lo multen solo porque la persona con menusvalia no conduce y estaba parado en una zona sin peligro.Yo creo que tendría el agente advertí de que en lo posible no parará pero no ponerle la multa que consultando a otro agente nos dijo que no tenía esplicacion la sanción así que espero que ese señor no se encuentre nunca con un

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive