Hospital de Mataró.
Notícies relacionades
Hospital de Mataró.

Els pediatres de l'Hospital es mouen per salvar el servei

Els pediatres de l'Hospital de Mataró acceptarien una reestructuració del servei limitada en el temps i demanen accelerar la contractació de nous professionals

L'objectiu és que l'Hospital de Mataró no es quedi sense servei de pediatria, extrem que està plantejat se suposa que per aquest estiu. Des que s'ha fet pública la decisió del Consorci Sanitari del Maresme s'han succeït les reaccions. La majoria, declaratives. Però 24 hores després de la notícia, qui mou peça són els professionals. Els pediatres de l'Hospital s'ofereixen a reestructurar-se perquè els infants de la ciutat i la comarca no es quedin sense servei.

Els especialistes del servei de pediatria de l'Hospital de Mataró, representats per Metges de Catalunya (MC), s'han reunit aquest divendres amb la direcció del centre per estudiar la possibilitat de reestructurar temporalment l'organització del servei, per tal de fer front a la manca de professionals que pateix des de principis d'any. La proposta traslladada per l'empresa contempla una jornada de treball organitzada per torns de 12 hores, previsiblement fins a mitjans d'octubre, i el tancament d'uns set llits d'ingrés pediàtric. Així, l'hospital continuaria assumint els ingressos relacionats amb patologies menors i de curta durada i derivaria a l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona els casos d'alta complexitat i llarga durada. L'atenció urgent se seguirà prestant amb normalitat a l'hospital mataroní.

  • Aquesta reorganització transitòria es troba a l'espera que la propera setmana la direcció presenti la seva proposta per escrit perquè rebi l'aval dels serveis jurídics del sindicat mèdic.

Davant d'aquesta situació, MC ha demanat que el canvi de condicions de treball sigui el "menys lesiu possible", respectant tots els drets laborals i mantenint els mateixos nivells retributius, i que es prolongui durant el "mínim temps necessari". En aquest sentit, la direcció hospitalària ha assegurat que activarà un procés de selecció per contractar set nous pediatres. El sindicat ha reclamat que la incorporació d'aquests professionals s'acceleri per cobrir les vacants "tan aviat com es pugui", i ha demanat que les ofertes de feina incloguin condicions atractives perquè "despertin l'interès dels pediatres".

Un problema general amb pediatria

Per fer front a la demanda assistencial i cobrir tot el servei i les guàrdies, l'Hospital de Mataró necessita una trentena de pediatres, dels quals ara només n'hi ha 23. Si bé aquest centre ha arribat a una situació límit, MC recorda que la manca de pediatres afecta la majoria d'hospitals i centres d'atenció primària catalans. "Els serveis es mantenen pel sobreesforç i les hores que hi posen els especialistes, però això és insostenible en el temps", remarca l'organització que situa el problema en la sobrecàrrega de treball, els excessos de jornada i les dificultats de conciliació dels pediatres. "Si no milloren les condicions arreu, demà serà un altre hospital el que tindrà el mateix problema", ha destacat.

Per ara, el servei de pediatria de Mataró continua funcionant amb normalitat "gràcies al sobreesforç i sacrifici de la plantilla", que "està salvant l'atenció i el servei". Per aquest motiu, el sindicat ha demanat "un reconeixement del compromís dels pediatres del centre amb la població i amb l'hospital". Així mateix, MC ha advertit que es mantindrà atent davant qualsevol acció que vulgui emprendre l'empresa de manera imposada, ja que "en cap cas consentirà que es vulnerin els drets del personal facultatiu".

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive