L'Ajuntament clama que Mataró no pot "perdre" el servei de pediatria
Notícies relacionades
L'Ajuntament clama que Mataró no pot "perdre" el servei de pediatria

L'Ajuntament clama que Mataró no pot "perdre" el servei de pediatria

La regidora de Ciutat Saludable de l'Ajuntament afirma que el Consorci Sanitari del Maresme els ha comunicat el tancament d'estiu com un fet

L'Ajuntament de Mataró ha alertat que la ciutat i la comarca no poden "perdre" el servei de pediatria a l'estiu després de la notícia avançada per Capgròs. Ho ha dit la regidora de Ciutat Saludable, Laura Seijo, que ha valorat "molt negativament" la notícia del "tancament" del servei durant els mesos estivals per manca de professionals de pediatria. El Consorci Sanitari del Maresme ha anunciat que estudia aquesta possibilitat, però Seijo assegura que al consistori se l'ha informat del tancament com a fet, no com a opció. "La primera notícia que vam tenir és que es tanca el servei d'hospitalització durant l'estiu per manca de professionals de pediatria, i que havien de tancar durant aquests mesos per recol·locar el servei", ha dit la regidora a 'TV Mataró'.

Segons ha explicat la regidora, el Consorci ha comunicat que per manca de professionals no es pot assumir tota la tasca assistencial a l'estiu. "Transitòriament", els pacients pediàtrics s'intentaran derivar a l'hospital Germans Trias i Pujol fins que es pugui recuperar el servei a l'hospital de Mataró.

L'Ajuntament ha valorat "molt negativament" la decisió, i Seijo ha anunciat que l'equip de govern municipal farà "tot el que calgui" per revertir-la. "Parlarem amb el Consorci, amb el Servei Català de la Salut i si cal amb el conseller per explicar-li que això no pot ser. Hi ha de posar remei. No ens pot deixar sense aquest servei", ha subratllat la regidora, que ha assegurat també que tothom està "treballant" perquè "això no passi".

Al seu torn, l'alcalde David Bote ha emprat les xarxes socials per alertar que "pediatria és un servei bàsic que no es pot tocar" i en la mateixa publicació assegura que ha demanat "solucions" al Consorci Sanitari del Maresme.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive