Salut CAP Cirera. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Salut CAP Cirera. Foto: R.Gallofré

Redacció

Un nou CAP de Cirera-Molins és ja "una necessitat urgent"

La mobilització per la sanitat pública a Mataró segueix agafant múscul: 150 persones a l'assemblea de la zona nord, que exigeix pel 2024 l'inici de les obres del nou CAP

COLLDEFORN PATROCINI
 

La Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord ha llançat una crida urgent per a la construcció immediata d'un nou Centre d'Atenció Primària (CAP) a Cirera-Molins, un reclam que compta amb el suport de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme, així com amb les dues associacions de barris implicades, Cirera i Molins.

Segons un comunicat emès per la Mesa per la Sanitat Pública, la necessitat d'un nou CAP esdevé crítica, amb més de 15 anys d'espera per a l'ampliació dels serveis sanitaris en aquesta àrea. L'entitat exigeix l'aprovació immediata del projecte executiu per poder licitar les obres aquest any i iniciar-les al començament de 2024, amb l'objectiu de tenir un nou CAP per finals de 2024 o principis de 2025, amb tots els recursos materials i professionals necessaris per atendre adequadament la població.

  • La Mesa per la Sanitat Pública s'ha unit a la campanya "Mou-te per la Sanitat Pública" de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme, buscant sumar forces per aconseguir serveis sanitaris 100% públics, accessibles, de proximitat i de qualitat.
  • La Mesa valora positivament la participació de més de 150 persones en la darrera assemblea convocada.
  • Hi van assistir el Dr. Emili Burdoy, director d’Assistència Primària del Consorci Sanitari del Maresme, la Dra. Cristina Serrano, directora, i Núria González, cap Administrativa, de l’ABS de Cirera-Molins.

 

Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré
Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

 

La mobilització anirà a més

Les accions realitzades fins ara, com la recollida de signatures, la concentració ciutadana davant del CAP i les reunions amb responsables sanitaris, han aconseguit millores importants en els serveis sanitaris, però els veïns encara es troben lluny dels objectius establerts inicialment. Les llistes d'espera continuen sent excessives, tant en visites presencials com en resultats de proves diagnòstiques, denuncien. La Mesa per la Sanitat Pública ha denunciat l'incompliment de les promeses fetes per responsables sanitaris, com la constitució de l'organisme de participació ciutadana de l’ABS i la manca d'informació sobre el Pla Funcional i Executiu del nou CAP. A més, destaquen la necessitat d'avançar en la coordinació amb altres nivells assistencials i prioritzar les visites presencials.

I advoquen decididament per mantenir la mobilització i que aquesta vagi a més. "No descartem convocar altres accions (concentracions, manifestacions, ocupació del CAP ....) per aconseguir els serveis sanitaris que necessitem", adverteixen.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive