Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

Els veïns exigeixen millores al CAP Cirera-Molins

350 persones es manifesten davant del CAP mataroní per demanar mesures com ara més metges, més visites presencials i reducció del temps d'espera

Unes 350 persones , segons els organitzadors, van manifestar-se ahir dijous, dia 20, davant del CAP Cirera-Molins de Mataró, per exigir millores en l'àmbit de l'atenció primària tant al barri com al conjunt del territori. La manifestació va estar promoguda per la Mesa en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró Nord, on s'hi sumen diverses entitats veïnals i de defensa del sistema públic de salut. La mesa ha recollit més de 3.600 signatures per demanar mesures que acabin amb els problemes que, segons ells, pateix el citat CAP. 

La manifestació, tal i com es va assenyalar en el manifest llegit ahir dijous, va servir per exigir a l'administració catalana la dotació de recursos necessaris per recuperar les visites presencials al CAP, que han anat de cap a caiguda d'ençà de la pandèmia de covid. A banda, van demanar la dotació de personal suficient perquè les visites puguin realitzar-se en les primeres 48 hores, con estableix la pròpia Generalitat de Catalunya. A més, es reclama "una atenció centrada en les necessitats i no en els processos burocràtics". 

Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

Manifestació en defensa de la sanitat pública al CAp Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

"Cal recuperar una atenció primària que miri cap a fora del CAP, que conegui la comunitat i els seus determinants socials, desenvolupant programes de salut comunitària", afirma el comunicat, que juntament amb les 3.600 signatures s'ha lliurat al Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor del CAP de Cirera Molins. "Estem farts de llistes d’espera, de manca de visites presencials, de la impossibilitat de contactar per telèfon, de burocràcia evitable i manca de coordinació entre nivells assistencials, de retard en les proves diagnòstiques, de manca de participació ciutadana i un llarg etcètera", afegeixen des de la Mesa. 

Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

Pancartes reivindicatives a la concentració. Foto: R.Gallofré

Els usuaris del centre mèdic d'atenció primària també demanen dotar de recursos adequats de forma immediata al servei de guàrdia, per garantiruna cobertura suficient per atendre les urgències com a servei de proximitat del territori. A més, assenyalen que cal accelerar la construcció del nou CAP (previst just al costat de l'actual, però que segueix sense calendaritzar) que ha de garantir unes instal·lacions sanitàries adequaes i espais suficients. Els manifestants també consideren necessari crear un organisme de participació ciutadana, amb representació de pacients i ciutadania, amb les seves decisions de caràcter vinculant.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive