Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

Els veïns exigeixen millores al CAP Cirera-Molins

350 persones es manifesten davant del CAP mataroní per demanar mesures com ara més metges, més visites presencials i reducció del temps d'espera

Unes 350 persones , segons els organitzadors, van manifestar-se ahir dijous, dia 20, davant del CAP Cirera-Molins de Mataró, per exigir millores en l'àmbit de l'atenció primària tant al barri com al conjunt del territori. La manifestació va estar promoguda per la Mesa en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró Nord, on s'hi sumen diverses entitats veïnals i de defensa del sistema públic de salut. La mesa ha recollit més de 3.600 signatures per demanar mesures que acabin amb els problemes que, segons ells, pateix el citat CAP. 

La manifestació, tal i com es va assenyalar en el manifest llegit ahir dijous, va servir per exigir a l'administració catalana la dotació de recursos necessaris per recuperar les visites presencials al CAP, que han anat de cap a caiguda d'ençà de la pandèmia de covid. A banda, van demanar la dotació de personal suficient perquè les visites puguin realitzar-se en les primeres 48 hores, con estableix la pròpia Generalitat de Catalunya. A més, es reclama "una atenció centrada en les necessitats i no en els processos burocràtics". 

Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

Manifestació en defensa de la sanitat pública al CAp Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

"Cal recuperar una atenció primària que miri cap a fora del CAP, que conegui la comunitat i els seus determinants socials, desenvolupant programes de salut comunitària", afirma el comunicat, que juntament amb les 3.600 signatures s'ha lliurat al Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor del CAP de Cirera Molins. "Estem farts de llistes d’espera, de manca de visites presencials, de la impossibilitat de contactar per telèfon, de burocràcia evitable i manca de coordinació entre nivells assistencials, de retard en les proves diagnòstiques, de manca de participació ciutadana i un llarg etcètera", afegeixen des de la Mesa. 

Manifestació al CAP de Cirera-Molins. Foto: R.Gallofré

Pancartes reivindicatives a la concentració. Foto: R.Gallofré

Els usuaris del centre mèdic d'atenció primària també demanen dotar de recursos adequats de forma immediata al servei de guàrdia, per garantiruna cobertura suficient per atendre les urgències com a servei de proximitat del territori. A més, assenyalen que cal accelerar la construcció del nou CAP (previst just al costat de l'actual, però que segueix sense calendaritzar) que ha de garantir unes instal·lacions sanitàries adequaes i espais suficients. Els manifestants també consideren necessari crear un organisme de participació ciutadana, amb representació de pacients i ciutadania, amb les seves decisions de caràcter vinculant.

Comentaris (5)

Estela Fa 1 mes
Pero si no hay médicos. Y los que hay están la mitad de baja. Hoy por la tarde tenía mi doctora 56 pacientes en 3h. Como no cogen la baja. Normal. Es inhumano
Isabel Fa 1 mes
Dons semble que els Caps del Centre fucionen molt bé, quan és tot al contrari. Com usuaria del Cap de ´l`Havana tinc moltes queixes , però ningú diu res. Deu ser que ja ens va bé.
Jaume Subirà Fa 1 mes
La gent dels barris de Mataró van tots a una quant han de lluitar pel seus drets i el be comunitari, al centre i aixample es el que fa falta, unió per la la defensa comunitaria . El Teatre Clavé encara el tindriem, per posar un ejemple. Jaume Subirà
Harto Listas de Espera Fa 1 mes
Como que cada uno hace la guerra por su cuenta (divide y vencerás) aquí están los resultados. Parece que en los CAPs del centro somos atendidos como nos merecemos (aqui no se mueve nadie) Donde están los de la Asociación de Vecinos del Centro?.
L'Ajuntament té altres prioritats Fa 1 mes
L'Ajuntament prefereix inaugurar corre-cans, carrils bici, pistes poliesportives, camps de futbol amb gespa artificial, estacions de tren subterrànies, pantalles, cambres i apps per a la policia municipal i fer molt de soroll per les Santes. Glòria a les Santes, viva el Bote!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive