L'Hospital de Mataró.
L'Hospital de Mataró.

L’Hospital de Mataró no preveu reintroduir la mascareta

L’Hospital de Mataró no registra un repunt de casos de Covid ni de cap altra infecció i no seguirà les passes del Clínic, de moment

L’Hospital de Mataró no preveu canviar el protocol d’ús de la mascareta. El Consorci Sanitari del Maresme assegura que de moment no ha entrat a valorar la possibilitat de seguir les passes d’altres centres hospitalaris com el Cínic de Barcelona perquè no els consta cap repunt ni de casos de Covid ni de cap altra infecció que alteri el normal funcionament del centre hospitalari.

Els ingressats per covid-19 segueixen en tendència ascendent a Catalunya

Òbviament, des de l’Hospital es fa el seguiment permanent de la situació i si arribés a donar-se un augment de casos seria el comitè d’infeccions del Consorci el que podria implementar l’obligació de la mascareta en determinades àrees o casos. Des del Consorci Sanitari del Maresme, això sí, recorden que la mascareta no és obligada però sí una recomanació en casos com els malalts oncològics.

La variant Eris pot fer la punyeta

Divendres passat, l’Hospital Clínic de Barcelona va passar a recomanar de portar mascareta a la zona d’urgències, així com en les visites a malalts. La recomanació afecta els pacients, els acompanyants que estiguin a la sala d’espera i també les persones que vagin a veure’n d’altres que estiguin ingressades. L’escenari arriba en un context de repunt pel que fa als casos de covid, així com l’aparició de la nova subvariant Eris, que circula per Catalunya des de fa setmanes.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha avisat recentment que la variant de covid Eris pot estendre's globalment i provocar un augment de casos. Des de Salut Pública recullen que pot tenir una major capacitat de propagació i escapament ja que podria disposar de mecanismes per evitar la immunitat adquirida i, segons dades d'alguns països, podria també tenir major capacitat per produir casos que necessitin hospitalització.

Els ingressats per covid-19 segueixen en tendència ascendent a Catalunya i se situen en 489 durant la setmana del 14 al 20 d’agost, segons les dades publicades al portal Sivic del Departament de Salut. Són 36 més que la setmana anterior. Els diagnòstics a l’Atenció Primària, però, baixen. Si entre el 7 i el 13 d’agost es van detectar 6.208 casos, aquesta darrera setmana van baixar fins a 5.074. Pel que fa als ingressats a l’UCI, es mantenen en 12. L'estimació de la taxa setmanal global de COVID-19 és de 82, en descens respecte als 115 de la setmana anterior.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive