Adéu mascareta obligatòria a centres sanitaris i farmàcies
Adéu mascareta obligatòria a centres sanitaris i farmàcies

Adéu mascareta obligatòria a centres sanitaris i farmàcies

El govern espanyol aprova la fi de la mascareta obligatòria i la mesura de protecció passarà a ser recomanada en lloc d'obligatòria

El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris, residències i farmàcies, els únics àmbits on encara es manté com a obligatòria, segons han confirmat a l'ACN fonts del Ministeri de Sanitat. Un cop rebi el vistiplau de l'equip ministerial de Pedro Sánchez, la norma entrarà en vigor quan sigui publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), probablement l'endemà dimecres o dijous. Des d'aquell moment, la mesura de protecció més popular de la pandèmia de la covid passarà de ser obligatòria a ser recomanada.

El 23 de juny, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van aprovar que les mascaretes deixin de ser obligatòries als centres de salut i a les farmàcies. Un cop ho aprovi el Consell de Ministres, fer-la servir en aquests espais serà només una recomanació. El ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, ja va avançar fa una setmana que s'estava "cada cop més a prop" del dia que la mascareta deixaria de ser obligatòria i va explicar que seria el Consell Interterritorial de Salut, on estan representades les autonomies, qui ho decidiria abans que acabés el mes de juny, després d'escoltar l'opinió dels experts. Miñones va advertir que la retirada podia ser o bé definitiva o esglaonada.

La decisió presa pel Consell Interterritorial de Salut arriba quatre mesos i mig després que el Consell de Ministres eliminés l'altra excepció que es va mantenir quan el govern espanyol va eliminar l'ús obligatori en interiors l'abril de 2022, fa un any i dos mesos. Es tracta de l'ús obligatori de la mascareta en el transport públic, que es va eliminar el febrer d'aquest any. Ara també deixarà de ser obligatòria l'excepció que encara es va mantenir, que era dur-la als centres sanitaris, farmàcies així com per als treballadors i visitants de centres sociosanitaris.

La demora entre el vistiplau del Consell Interterritorial i la decisió que a priori es prendrà demà ha generat, entre d'altres, les queixes del Govern de la Generalitat, que el 27 de juny lamentava que es "maregés" la gent amb la mascareta.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive