Com tractar els fongs.
Com tractar els fongs.

Paula Saez

Fongs, com detectar-los i tractar-los

Els fongs a la pell ens poden resultar molt molestos degut al picor que produeixen i per les taques que fan sorgir; us expliquem com detectar-los i tractar-los a temps.

Degut a que la majoria dels fongs que proliferen a la pell prefereixen la calor i la humitat, l’estiu és una de les èpoques de l’any en les que més poden sorgir. Tot i això, podem detectar-los i eliminar-los a temps per evitar agafar-los i que ens entorpeixin les nostres vacances. De fet, alguns d’aquests fongs són molt molestos però també són fàcils de prevenir i tractar. Per això, a continuació us recomanem una sèrie de trucs per a poder conèixer on s’amaguen els fongs, quines conseqüències provoquen a la nostra pell i com fer per eliminar-los definitivament.

Com detectar els fongs al nostre cos

Hi ha símptomes que apareixen al nostre cos i que de vegades no relacionem amb la presència de fongs. Per aquest motiu, és important conèixer-los de cara a resoldre abans de temps el problema. També hem de mencionar que hi ha molts tipus de fongs i aquí tan sols us podrem indicar com detectar i tractar els més coneguts i freqüents, per lo qual és important que si no trobeu la solució per vosaltres mateixos acudiu a un dermatòleg o metge especialitzat.

El símptoma més evident que indica la presència de fongs és el de l’aparició de taques i el picor que solen produir. Si les rasquem amb unes pinces i desprenen una pols blanquinosa semblant al talc és possible que siguin degut al conegut "bronzejat del tigre", la infecció més comuna de la pell durant l'estiu. El responsable és el fong conegut com a Microesporum furfum, que prolifera tant a la sorra de la platja com a les vores de les piscines o en les teles de les hamaques.

Un altre tipus d'infecció per fongs és l'anomenada "dermatosi del banyador", que es manifesta a mode d’enrogiment en les engonals i/o zona de la cintura, motiu pel qual és fàcil pensar que es tracta d'un simple frec. En realitat, aquest frec és el desencadenant de la infecció i per això és habitual entre esportistes.

Per suposat, els peus també són una zona molt vulnerable als fongs durant l’estiu degut a portar xancletes (que es mullen amb facilitar), dutxar-nos en llocs públics i demés. El picor entre els dits dels peus alerten l'anomenat "peu d'atleta", provocat pels fongs Trichophyton rubrum i el Trichophiton interdigitalis. Tots dos prefereixen l'ambient humit del calçat per desenvolupar-se, tot i que també es contagien al caminar descalços per sòls contaminats per altres peus que ja estan infectats.

Com tractar i eliminar els fongs de la nostra pell

Per començar, si detectem que podem estar patint una infecció de pell provocada per fongs hem de tractar-la sempre, ja que s'estenen amb facilitat tant en el nostre propi cos com al de altres persones. Per això, no convé deixar la infecció i esperar que es curi per si mateixa espontàniament. A més, també us recomanem visitar al dermatòleg com més aviat millor. És essencial que confirmi el diagnòstic, ja que és el primer pas per administrar un tractament adequat al tipus d'infecció que patim. El metge ja ens indicarà quin tipus de remei emprar: gotes, ungüents, cremes antifúngiques, etc.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive