Exigeixen dimissions per la crisi de pediatria de l’Hospital
Notícies relacionades
Exigeixen dimissions per la crisi de pediatria de l’Hospital

Exigeixen dimissions per la crisi de pediatria de l’Hospital

Unes 200 persones exigeixen solucions definitives i denuncien la “gestió irresponsable” de la sanitat pública a Mataró i el Maresme

La solució provisional acordada pels professionals de l’Hospital de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme per mantenir el servei de pediatria del centre de moment fins el 31 de juliol no ha destensat la indignació ciutadana. Dijous 20 la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró i el Maresme va congregar unes 200 persones davant de l’Ajuntament i va comptar amb la presència de nombrosos regidors del consistori donant-hi suport-

La Coordinadora denuncia les "irresponsabilitats, mentides i manca de planificació i transparència" dels gestors de la sanitat pública i van disparar amb bala en un manifest que amb prou feines es va poder sentir (un mal endèmic de les concentracions davant de la Casa Gran).

Segons el manifest, el possible tancament del servei de pediatria afecta una població de 43.000 infants de 0 a 14 anys de Mataró i el Maresme central, una mesura que la Coordinadora considera irresponsable i perjudicial, especialment per als més vulnerables. Malgrat la pressió popular i l'esforç del personal sanitari, que ha aconseguit garantir el servei fins al 31 de juliol, la Coordinadora adverteix que aquesta és una solució “temporal i insuficient”-

La Coordinadora assenyala que la sobrecàrrega de treball del personal sanitari, amb torns de 12 hores diàries, no és una solució sostenible i exigeix condicions laborals dignes i una reducció de la pressió assistencial. També critiquen la manca de previsió del Consorci Sanitari del Maresme, que tot just fa uns dies ha obert una convocatòria per cobrir 7 llocs de treball en pediatria, malgrat ser coneixedor de la situació crítica des de fa temps.

Un moment de la concentració
Un moment de la concentració


Disparant amunt, a la direcció

El manifest també denuncia la gestió política i directiva, reclamant que la Conselleria de Salut i els responsables del Consorci Sanitari del Maresme, incloent el gerent Dr. Rafael Lledó, assumeixin la seva responsabilitat en aquesta crisi. La Coordinadora argumenta que la solució passa per eliminar alguns càrrecs directius per alliberar fons per a la contractació de personal sanitari.

A més, el manifest recorda l'historial de desmantellaments de serveis sociosanitaris, com el cas de l'hospital de Sant Jaume, on la mobilització popular va aturar un tancament similar l'any 2015. Ara, la història es repeteix amb el servei de pediatria, i la Coordinadora acusa els responsables de “fomentar la degradació de la sanitat pública per beneficiar la sanitat privada”.

Crítiques a Bote, que intervé

La Coordinadora també critica el govern de Mataró per la seva manca de previsió i actuació en el Consorci Sanitari del Maresme, on té representació notable. Van citar pel seu nom a l’alcalde David Bote, present a la concentració com també hi havia regidors de tots els partits polítics menys Vox. Per la Coordinadora només “una participació activa al Consell Rector podrà garantir la transparència i la responsabilitat en la gestió de l'Hospital de Mataró”.

David Bote va prendre la paraula per agrair a la ciutadania que lluita per la sanitat pública. “Els darrers anys el nostre Hospital ha patit situacions complexes i que més ho ha patit han estat els seus treballadors i treballadores. Cal continuar lluitant perquè les seves reivindicacions es compleixin. La pediatria està en dificultats i sempre vam estar en contra de qualsevol afectació del servei i ho vam fer saber des del primer moment”, va dir. Bote va dir que té el “compromís” de la Generalitat de millorar el servei. 

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive