Què és la dieta keto i en què consisteix
Què és la dieta keto i en què consisteix

Què és la dieta keto i com et pot ajudar a aprimar-te

Repassem les claus d’un règim alimentari que, d’entrada, et permet perdre pes. Tots els detalls.

El nom de la dieta keto, o dieta cetogènica prové de fer curta la paraula anglesa Ketogenic. Menjant aliments cetogènics, o baixos en sucres i carbohidrats, indueixes al teu cos a entrar en un estat de cetosi. Això vol dir que el fetge detecta una falta de glucosa i busca una alternativa; a partir d’aquí, comença a cremar reserves de greix i a generar cossos cetònics. Aquests elements són àcids i cetones que el cos rebutja precisament quan crema els greixos acumulats al teu organisme. És, per tant, un règim alimentari que propicia aquest canvi de metabolisme; la conseqüència és una pèrdua ràpida de greix acumulat, o sigui de pes.

La dieta keto és una pauta alimentària que fa perdre pes ràpidament i es basa en la disminució de la ingesta de carbohidrats i sucres. L’efecte que causa en l’organisme aquesta poca aportació de carbohidrats és que el teu cos ha d’utilitzar les seves de reserves de greix. Aquest és el motiu de la seva gran eficàcia.

Tanmateix, la dieta keto ja es feia servir, als anys vint, amb una finalitat mèdica molt concreta i provada actualment: minimitzar efectes negatius de certes epilèpsies, sobretot en nens. D’altra banda, el règim cetogènic, amb aliments baixos en sucres i carbohidrats, té efectes minimitzadors en algunes diabetis. És molt efectiu per a millorar els tractaments d’aquestes malalties, tot reduint l’aportació externa d’insulina.

Podràs preparar àpats amb greix natural, carn no processada, fruits secs o salses que tinguin crema de llet o mantega. Això t’ajudarà a no tenir sensació de gana des dels primers dies.

Prepara àpats amb carn de xai, porc, vedella, pollastre amb pell. No t’amoïnis si te la menges amb una mica de greix. Són molt aconsellables els peixos amb greix com el salmó, la sardina o l’areng. També podràs menjar tota mena de marisc.

Un altre aliment recomanable en les receptes keto és l’ou. Si t’agraden, estàs de sort, doncs es permet consumir ous sense gaires restriccions si no tens problemes amb el colesterol.

En canvi, sí que és interessant que mengis formatges, mantega i iogurts normals. Els aliments amb greix naturals, els pots consumir. Són aconsellables les verdures que es cultiven sobre terra i que tenen menys carbohidrats: pebrot, bròquil, carabassó, ceba, enciam, tomàquet, etc. Descarta, però, les patates i els tubèrculs. Incorpora a la dieta keto bolets de tota mena, fruits secs i baies com els nabius o els gerds.

Pel que fa a les begudes permeses, podràs prendre aigua, te, infusions i cafè sense llet. En tot cas, si et crida l'atenció, el millor és que contactis amb un professional perquè t'adapti la dieta a les teves necessitats.

Font: eurofitness.com.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive