Hospital de Sant Jaume .
Hospital de Sant Jaume .

Denuncien la “situació límit” de l’Hospital de Sant Jaume de Mataró

El comitè d’empresa i la coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública exigeixen més recursos pel sociosanitari i iniciar ja la construcció del nou Hospital que l’ha de substituir

banner no facis cua3
 

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró està “al límit”. És el que asseguren els seus treballadors agrupats en el comitè d’empresa i la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró-Maresme. Asseguren que les deficiències en instal·lacions i recursos humans és cada cop més evident i exigeixen un reforç urgent així com l’inici de les obres, ja, de l’equipament que l’ha de substituir: l’Hospital d’Atenció Intermèdia.

  • L'Hospital d'Atenció Intermèdia, el nou sociosanitari, cal recordar-ho, és un dels compromisos pressupostaris de la Generalitat de Catalunya per aquest any arran de la negociació

En un dur comunicat públic conjunt, comitè i coordinadora exigeixen “la dotació urgent a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena dels recursos necessaris per dignificar el treball dels professionals i assegurar una qualitat assistencials als pacients”. El Consorci Sanitari del Maresme, per la seva part, nega que s'hagi produït cap retallada de personal i atribueix algun fet puntual com la no substitució d'algun professional de baixa a la dificultat del sector de proveir places.

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.
Hospital Sant Jaume. Foto: R.Gallofré
Hospital Sant Jaume. Foto: R.Gallofré

 

La situació de l’Antic Hospital

El comunicat descriu la situació de l’Antic Hospital com “unes instal·lacions obsoletes i deteriorades pel pas del temps, amb un evident dèficit de professionals a tots els nivells i amb grans càrregues de treball”. Denuncien que només hi ha 3 treballadors de manteniment per a 12 equipaments diferents del Consorci Sanitari del Maresme, que hi ha hagut retallades d’infermeria especialment al torn de nit amb “només hi queden 3 infermeres i 4 auxiliars per atendre 76 pacients” o que “no hi ha metge de guàrdia presencial ni localitzable”. 

Segons Comitè i Coordinadora “la qualitat dels serveis de l’hospital de Sant Jaume es manté gràcies a l’enorme compromís dels professionals amb els pacients, que permet tirar endavant uns serveis sense els recursos necessaris i amb unes instal·lacions obsoletes. És evident, per tant, la necessitat de prendre mesures urgents per fer front a aquesta situació”. 


El Consorci nega cap retallada


El Consorci Sanitari del Maresme, ens que gestiona l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ha sortit al pas del comunicat fet públic assegurant que "no s'ha fet retallades de cap tipus al personal d'aquest hospital, sinó que més aviat en els darrers temps hi ha hagut reforços de personal en diferents categories". El que sí que admet el Csdm és que "de forma puntual pot haver-hi hagut dificultats per substituir baixes" fet que atribueixen a "la manca coneguda de professionals del sector". Si s'han produït aquests casos, insisteixen, ha estat "de forma molt puntual i concreta i no pas generalitzada".

Comentaris (7)

Maria Sanchez Fa 11 mesos
El St Jaume sempre ha sigut mes que penós. Fa molts anys que no té condicions. Deu de ser perque.majortariament van avis? El menjar es incomestible. De problema puntual res
oscar Fa 11 mesos
Pero... Creo que vi por aquí que no hace mucho le dieron un reconocimiento a este centro por su calidad asistencial... ¿Que pasa, que se inventan todos estos premios y reconocimientos? La verdad es que el consorcio sanitario es un simple negocio con dinero público y privado que trata fatal a sus trabajadores y por eso cada vez tenemos menos gente del país trabajando aquí... Y esto daña la calidad del servicio (Sin menospreciar a los que vienen de lejos)
María Estíbaliz Cazorla Moreno Fa 11 mesos
Me interesa las noticias de Mataró
qui es? Fa 11 mesos
President de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena? el meu màxim suport a la gent del Sant Jaume han acompanyat a la darrera fase molt dignament a masses mataronins i l'administració en el seu món de sous i més sous de càrrecs i més càrrecs.
Vet aquí un gat i vet aquí un gos Fa 11 mesos
Per prioritats. Pq has de fer hospitals i sociosanitaris si hi ha sanitat privada? Els correcans són molt importants ja q els gossos ha de poder esplaiar-se. La salut psico-soico-emocional dels gossos és molt important.
Marta Saurí Fa 11 mesos
No entenc per que he de triar, vull el benestar de les persones sempre i en tot moment però també el dels animals. Si no manguessin tant, si gastessin amb sentit comú, si fòs prioritat el benestar abans que tantes i tantes ximpleries. Si la gent fòs més civica educada i empàtica No es necessari fer bandols de gossos si o no. Hi ha diners el que hem de demanar i exigir és que els utilitzin bé qui els tenen i en tenen la responsabilitat de fer.ho. No abarallar.nos entre nosaltres
Andrés Fa 11 mesos
Si programa que cada día las familias tengan más perros para llenar las aceras de cacas y Mataró cada día que pasa esta más sucio en el 67 solo un barrendero y no estaba tan dejado como está ahora porque las personas temíamos más civismo y no teníamos los bloques de vivienda llenas de animales mescladas con los niños pequeños lamiendo y comiendo en el sofá como si no pasara nada
Marta Saurí Fa 11 mesos
Que hi té a veure els gossos que hi ha a les cases? Jo tinc gossa recullo les caques i dilueixo els pipins, jo no tiro papers a terra intento ser respectuosa i cívica. Que....he arreglat la mancança sanitària? No oi? Perque no té res a veure una cosa amb l' altre. Esteu mica obsessionats amb el tema. Aviat tindràn els gossos culpa del canvi climàtic i l' enfonsament de la economia mundial.
Prioritats Fa 11 mesos
De moment, a Mataró és prioritari construir pavellons esportius, carrils bici i correcans. Ah! i una nova estació amfíbia.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive