Com reduir el colesterol
Notícies relacionades
Com reduir el colesterol

Paula Saez

Com reduir el colesterol

Baixar el colesterol dolent ha de ser una de les nostres prioritats si volem comptar amb un estat de salut desitjat.

Menjar de forma equilibrada i fer exercici regularment són dos paràmetres molt importants en la nostra rutina que ens hem d’assegurar de mantenir. Tot i això, és molt probable que els nostres nivells de colesterol pugin, ja que hi ha persones més propenses que d’altres a patir d’aquesta dolença, es cuidin o no.

Per aquest motiu, hem de procurar realitzar-nos una anàlisi de sang cada cert temps per descobrir com estan els nostres nivells de colesterol i, en cas de que sigui necessari, poder treballar en reduir-los.

Com reduir el colesterol dolent

Per començar, cal tenir en compte que qualsevol canvi envers una vida més saludable ens ajudarà en major o menor mesura a reduir el colesterol. L’exercici ajuda, si, però el que realment marca la diferència és l’àmbit de l’alimentació.

Més enllà de recomanar-vos acudir a un metge especialista o dietista, per aquí us deixem amb una sèrie de consells generals que podem aplicar si volem començar a reduir els nostres nivells de colesterol dolent:

 • Escollir greixos més saludables: i per tant limitar tant el greix total com el greix saturat. Concretament, la quantitat de calories diàries que han de provenir dels greixos en la dieta no ha de superar el 25 o 35% del total. D’altra banda, menys del 7% han de provenir de greixos saturats, ja que pugen els nostres nivells de colesterol dolent (LDL). Es troba en algunes carns, productes lactis, xocolata, productes forn i aliments processats i fregits.
 • Canvis en l’alimentació per evitar greixos dolents: en lloc d'optar pels esmentats aliments que ens aporten greixos nocius, podem menjar carns magres, nous i olis insaturats com olis d’oliva verge extra en comptes del de gira-sol o altres opcions.
 • Menjar fibra soluble: els aliments rics en fibra soluble ajuden a evitar que el tracte digestiu absorbeixi el colesterol. Aquests aliments inclouen cereals de gra sencer com la civada, fruites com plàtans, pomes, taronges i peres i llegums com llenties, fesols, cigrons i faves, entre d’altes.
 • Reduir el consum de sal: a no més de 2,300 mil·ligrams (aproximadament una culleradeta de sal) per dia. És difícil de conèixer aquesta quantitat exactament, ja que el que cuinem nosaltres mateixos sí que ho podem calcular, però el que està present als productes alimentaris ja processats s’ha de mirar de forma independent. Cal deixar clar que limitar la sal no reduirà els nostres nivells de colesterol, però sí pot ajudar a baixar el risc de malalties cardíaques al reduir la pressió arterial. Optar per productes amb baix contingut de sal i sense sal agregada és una forma d’aconseguir aquesta missió.
 • Limitar el prendre alcohol: les calories addicionals que afegeix l’alcohol poden fer que augmenti el nostre pes i així que s’elevi el nostre nivell de colesterol dolent.  Un got de vi, cervesa o una petita quantitat de licor fort es recomana amb un límit de dos begudes al dia per als homes i només una en el cas de les dones.

Font: medlineplus

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive