Salut CAP Cirera. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Salut CAP Cirera. Foto: R.Gallofré

Cirera i els Molins, en peu de guerra pel seu CAP

Convoquen una concentració aquest dijous 20 per reclamar més recursos i la construcció d’un nou equipament de forma urgent

Ja n’hi ha prou. Els veïns dels barris mataronins de Cirera i els Molins s’han afartat de la situació del seu CAP i culminaran amb una concentració aquest proper dijous les darreres mobilitzacions i accions de protesta. S’han afartat de la manca de recursos del Centre d’Atenció Primària i exigeixen un de nou ja (amb concrecions i calendari, no amb promeses) i més recursos pel funcionament ordinari de l’actual. Dijous 20 hi ha convocada la protesta.

La mobilització per dotar de més recursos el CAP de Cirera-Molins no ve de nou, però les darreres setmanes ha anat agafant volada. En un context de marea blanca, de protestes per una sanitat pública de qualitat arreu (com per exemple als dos Premià, on també estan en peu de guerra) és al voltant d’aquest Centre d’Atenció Primària on la mobilització està més calenta a nivell mataroní. La raó, expliquen els convocants, és la fartanera. Estan farts de promeses incomplertes i ajornaments. Volen el CAP nou i, mentrestant, més recursos per l’actual. De manera urgent.

La coordinadora convocant de la protesta de dijous assegura que “ens trobem amb un CAP mancat de tot tipus de recursos: espais insuficients, manca de personal en tots els nivells assistencials (les ràtios d’infermeria i medicina són molt superiors a les que aconsella la pròpia Generalitat, i a més, sense cobertura de baixes), manca d’inversions, etc. Això està provocant uns dèficits molt importants en els serveis sanitaris i la qualitat assistencial es manté per la implicació i compromís dels professionals més enllà de les seves pròpies obligacions”. 

Entre algunes de les mancances concretes que denuncien és que es donen algunes visites presencials amb el metge de referència a més d’unmes vista; que només hi ha un metge de guàrdia per torn per atendre a tota la població del l’ABS, o les dificultats de contactar per telèfon amb el CAP.

Concentració dijous 20

La campanya iniciada ja ha dut a terme diferents accions com la recollida de queixes dels usuaris i usuàries del CAP, la realització d’una assemblea oberta a tot el territori amb una assistència massiva i la confecció d’un mural reivindicatiu a Carretera de Cirera.

Actualment, s’està duent a terme una recollida de signatures, amb una alta participació i properament, el dia 20 d’abril de 2023, s’ha convocat una concentració ciutadana a les 19: 00 h, davant del CAP amb motiu del lliurament de les signatures i en reclamació de millores en els serveis sanitaris.
 

Comentaris (2)

Correcans i carrils bici Fa 10 mesos
L'Ajuntament de Mataró prefereix gastar-se els diners en correcans, carrils bici i pistes poliesportives.
Raul Fa 10 mesos
I quan facin les vivendes de l'abanderado encara serà pitjor

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive