Una imatge de l'assemblea de la Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord.
Una imatge de l'assemblea de la Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord.

Redacció

Exigeixen més personal i recursos al CAP de Cirera-Molins

La Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord concreta un seguit de mesures que considera urgents

La dotació de personal i recursos econòmics necessaris per recuperar les visites presencials a criteri del pacient i uns serveis assistencials integrals i de qualitat. Aquesta és una de les principals reclamacions que recull la Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord i que concreta en un document on es plantegen altres mesures, considerades urgents, per tal de recuperar i millorar els serveis sanitaris del CAP de Cirera-Molins.

La Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord assenyala que “les visites telefòniques creen barreres d’accés i agreugen la ja penosa bretxa digital que expulsa generacions de persones grans o sense mitjans o formació online”.

L’entitat reclama recuperar uns serveis de proximitat que siguin una referència: “L’atenció ha de tenir personal suficient perquè les visites puguin realitzar-se en les primeres 48 hores, com estableix la pròpia Generalitat de Catalunya. Les llistes d’espera són l’autopista cap a la privatització dels serveis sanitaris”.

La mesa també apunta que cal “dotar de recursos adequats de forma immediata el servei de guàrdia per garantir una cobertura adequada i per atendre les urgències com a servei de proximitat del territori”. De la mateixa manera, exigeix la construcció del nou CAP de Cirera-Molins “promès des de fa anys, per garantir unes instal·lacions sanitàries adequades i espais suficients, per la dignitat de l’atenció sanitària que ens mereixem”. Reclamen, a més, “la convocatòria immediata de la comissió de participació per al seguiment del projecte funcional i del calendari i projecte constructiu del centre”.

Finalment, l’entitat demana “la creació d’un organisme de participació ciutadana, amb representació de pacients i ciutadania, com a instrument per millorar la transparència, la qualitat dels serveis i la gestió dels centres”. Les decisions del mateix, afegeixen, han de tenir caràcter vinculant.

Totes aquestes conclusions i reclamacions s’extreuen de l’assemblea que la Mesa per la Sanitat Pública de Mataró Nord ha celebrat aquest febrer a l’IES Thos i Codina. Hi van participar unes 150 persones.  

Comentaris (1)

Més personal a Cirera Fa 1 mes
De moment, l'Ajuntament té previst portar més habitants a Cirera amb els nous blocs de pisos de l'Abanderado. Més gent per ser atesa al CAP amb el mateix personal. Però, tranquils, que Cirera seguirà votant els que manen ara a l'Ajuntament.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive