Alimentació variada.
Alimentació variada.

Redacció

Cinc tàctiques per fomentar hàbits saludables entre adolescents

Les pràctiques saludables en edat adolescent són bàsiques per afrontar els canvis físics i emocionals que es produeixen en aquesta etapa vital

L’adolescència és una etapa de la vida que s’envolta de molts mites. La majoria d’ells, negatius o estretament relacionats amb moments de trasbals i poca estabilitat. Encara que així fos, no necessàriament tot ha de ser negatiu. Cada persona és una cosmovisió diferent i tothom té una escala de prioritats o valors vitals que no sempre han de coincidir entre iguals. Sigui com sigui, sí que sembla evident que durant l’adolescència es produeixen canvis importants en la persona, tant a nivell físic com a nivell emocional. És per això que els hàbits saludables poden afavorir certs aspectes relacionats amb aquesta època de contrastos. Repassem cinc estratègies per fomentar aquests hàbits saludables entre adolescents.

1. Alimentació

Pocs adolescents acostumen a consumir diàriament fruites i vegetals. Si tens fills en aquesta etapa, les següent recomanacions són útils:

  • Una vegada sàpigues quines són les seves fruites preferides, mira de tenir-ne a casa tantes com sigui possible i deixa-les sempre a la vista.
  • Procura que mai es salti l'esmorzar. Aquest primer àpat del dia és clau per obtenir energia i nutrients.
  • Promoure el consum d'aigua i begudes saludables. Per això, una bona idea és que sempre tinguin a mà una ampolla amb aigua. Al seu torn, cal vigilar que no consumeixin massa begudes ensucrades o refrescos.

2. Estabilitat emocional

Els canvis corporals en l'adolescència poden ser causa d'inseguretats que, sovint, es manifesten amb quadres d'estrès, ansietat o alts i baixos anímics. Per tal d'evitar aquests estats emocionals, l'ideal és que puguis incloure'ls en activitats i converses que els permetin desenvolupar la seva seguretat. També és convenient deixar-los gaudir de les estones d'esbarjo amb les seves amistats.

3. Esport i activitat física

En l'actualitat, hi ha moltes alternatives per fer esport. Triar-ne una que s'adapti als seus gustos no serà difícil. Aquest és un dels principals hàbits que pots fomentar en els adolescents. Alimentació, salut emocional i esport, tres pilars bàsics d’una vida feliç.

4. Vida social

Els adolescents, quan conviuen amb altres joves, posen en pràctica molts dels valors i aprenentatge de casa, ja que comencen a prendre les seves pròpies decisions. Per això, s'ha de garantir la possibilitat d'interacció amb els seus amics i, en general, la seva vida social. Això, en gran mesura, contribueix a que aprenguin a ser independents dels seus pares.

5. Descansar adequadament

El descans és un altre factor que no pots obviar en els adolescents. Fer-ho de manera adequada permetrà que, físicament i mental, tinguin l’energia necessària per satisfer les diferents activitats del dia a dia.

Evidentment, fóra bo que tota la família prediqués amb l’exemple; bona alimentació, cura de la salut emocional, exercici físic, una vida social adaptada a les necessitats de cadascú i descansar de manera adequada. Amb aquests cinc factors, segur que el benestar de l’adolescent i de la família augmentarà.

Font: mejorconsalud.as.com

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive