Les baixes per ingrés ja es poden tramitar des de l’Hospital de Mataró
Les baixes per ingrés ja es poden tramitar des de l’Hospital de Mataró

Les baixes per ingrés ja es poden tramitar des de l’Hospital de Mataró

El tràmit passa de l’atenció primària als hospitals de referència i les baixes es rebran directament a La Meva Salut

Pot semblar un petit canvi en una gestió més, però és en benefici de la comoditat i en global pot suposar una optimització important del sistema. Des d’aquest novembre la gestió de les incapacitats temporals (IT) per ingrés hospitalari es pot fer des de l’Hospital de Mataró, amb l’objectiu de treure aquests tràmits de l’atenció primària. L’hospital mataroní, juntament amb Can Ruti a Badalona i l’Esperit Sant de Santa Coloma són els primers de la regió sanitària que estan preparats informàticament per tramitar les baixes per ingrés hospitalari.

Amb aquest nou programa, les persones que ingressen a l’hospital, tant si entren per la via d’urgències com si entren per la via programada, poden tramitar la baixa laboral des del mateix hospital i la rebran automàticament a través de La Meva Salut, així s’estalvia el desplaçament dels familiars al centre d’atenció primària per gestionar-la. La mesura beneficia la població en edat laboral i forma part del conjunt d’iniciatives del Departament de Salut destinades a desburocratitzar l’atenció primària. 

El canvi permet agilitzar els processos, disminuir el nombre de contactes a l’atenció primària per gestions d’aquest tipus, i millorar l’experiència del pacient i el seu entorn. 

La baixa per incapacitat temporal la genera el mateix hospital quan es fa l’ingrés, si el pacient ho requereix, a partir de la informació que es recull en aquell moment. Si al cap de 7 dies - comptant des del primer dia que va faltar a la feina- el pacient encara continua ingressat, es genera un comunicat de confirmació de manera automàtica, que té una validesa de 14 dies. Tant la baixa com el primer comunicat es poden descarregar immediatament des de La Meva Salut. Els comunicats de confirmació següents s’han de tramitar des de l’atenció primària.

 En el conjunt de Catalunya es preveu estalviar entre 180.000 i 324.000 visites anuals a l’atenció primària, segons el volum de població activa que genera un ingrés hospitalari.

Comentaris (1)

Metge d'atenció primària Fa 11 mesos
Això està bé, i és cosa benvinguda. Però s'ha admetre que la feina burocràtica que representen aquests pacients és petita, perquè són pocs. Per tant, l'ajuda és en realitat poca, i la veritat és que sembla més aviat de cara a la galeria. El que de veritat necessitem a la primària es respecte: agendes racionals, substitucions quan toquen, etc.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive