Els usuaris del CAP de Cirera-Molins passen a l’acció. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Els usuaris del CAP de Cirera-Molins passen a l’acció. Foto: R.Gallofré

capgros.com / ACN

Mataró tindrà un CAP pioner per transformar l'atenció primària

El nou CAP de Cirera-Molins comptarà amb un sistema organitzatiu i d'atenció a l'usuari molt diferent, per superar l'actual model obsolet i disfuncional en l'atenció primària

El Consorci Sanitari del Maresme, a banda de l'Hospital de Mataró id el sociosanitari de Sant Jaume, també gestiona dos CAP a Mataró, el de Cirera Molins i el del Centre, així com el d'Argentona. I un dels principals reptes de futur que té és, precisament, transformar el model d'atenció primària, que actualment es troba obsolet i amb signes de col·lapse i esgotament arran de la pandèmia.

Aquest procés de transformació començarà amb el CAP Cirera Molins, que s'ha de construir de nou just al costat de l'actual. Una inversió de 3 milions d'euros que ha de fer el departament de Salut de la Generalitat, per crear un equipament de 1.800 metres quadrats. Les novetats no seran tan sols a nivell d'immoble, sinó que el veritable canvi arribarà en el model organitzatiu, de gestió i d'atenció, que pretén ser pioner a Catalunya i marcar el pas per a la resta de CAP del país. 

Amb aquest CAP, el Consorci Sanitari del Maresme el que pretén és iniciar un procés de transformació "intens" de l'atenció primària, per adaptar-la als nous temps. "Per transformar els processos cal que l'entorn ens ajudi i és molt difícil fer-ho amb equipaments dissenyats el segle passat i basats en el taulell, la sala d'espera i la consulta", va afirmar Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, en la presentació del pla estratègic de l'organisme, que també preveu accions com la construcció d'un nou hospital d'atenció intermèdia

Quan acabi sent una realitat, el CAP Cirera Molins, de fet, podria convertir-se en un "referent" dels nous CAP del futur a Catalunya. Cunillera detalla que el nou equipament comptarà amb espais d'atenció al pacient per a consultes que no siguin estrictament assistencials. I és que actualment, afirma, hi ha un gran percentatge de la demanda a les consultes que no és clínica.

A més, es projectaran espais més grans i més esponjats i es treballarà per incorporar nous perfils, com dietistes, fisioterapeutes, assistents mèdics o professionals del benestar emocional. El pla funcional d'aquest nou equipament es va presentar el passat més de juny i segons el CSdM té el vistiplau de Salut. Ara falta el compromís econòmic per fer-ho realitat.

Comentaris (11)

Mataroní empipat Fa 10 mesos
Ara canviaran els edificis, pero si el personal segueix el mateix, els antics vicis seran evidents desde el dia 1. El que cal es canviar el taranna del personal i formar-los en atenció i amabilitat al pacient. No pot ser que mentres fas cua a recepció, veus que de les tres persones, nomes una aten, les altres dues fent-la petar, passant del telefon que sona insistentment i quan t'arriba el torn et tractin amb mala cara.
Ritam Fa 10 mesos
Em diuen que aquella infermera que van acomiadar, deixant molts bebés sense vacuna, revisions, etc., només per raons econòmiques, va rebre la oportunitat de tornar a la feina, com si res hagués passat. Però aquest canvi de decisió no ha sigut perquè fossin bones persones, gestors comprensius, sino perquè un bon grapat de professionals del centre es van queixar, i van ensenyar-los dents i ungles.
Maria Amelia Ruti Fa 10 mesos
Importante el comentario de Ritam. Y tiene mucha razón. En los ambulatorios de Mataró faltan médicos y faltan enfermeras, y ya no vale ni la excusa de que no hay dinero (como decían antes) ni que no hay profesionales (como se dice ahora). Estoy segura que la razón de este problema, que es crónico, está en la mala gestión de quienes cobran por gestionar, que quizá miren más por su carrera que por hacer bien el trabajo que deben hacer como servidores de la comunidad.
Ritam Fa 10 mesos
Això sembla una broma, perquè ara tornen les retallades sanitàries a l'atenció primària de Mataró. A l'ambulatori de Gatassa, per exemple, acaben d'acomiadar, per telèfon i aprofitant que estava de baixa per covid, una infermera de pediatria. Amb l'excusa que no hi ha prou pressupost per tenir-la contractada. La plaça que queda lliure, que ja han dit que no es cobrirà, deixa sense vacunes i sense revisions, entre d'altres feines de la infermeria de pediatria, un nombre molt important de
Jose Fa 11 mesos
En dos años que tiene mi hija, no hemos ido nunca al CAP, porque tiene mutua, pero sí que les envié un mail de consulta y no he tenido respuesta. Lo que tienen que hacer es ofrecer un buen servicio y dejarse de tonterías, que llevamos toda la vida pagando seguridad social para tener un servicio de mierda.
Clara hidalgo Fa 11 mesos
Primero que lo hagan La gene se ha lavado las manos de la inversion. Parece blanqueamiento de imagen por la no inversion h3cha.
Luis Fa 11 mesos
Més valdria que contracteu elsd meteges i infermeres que no tenim, en contes de tans "perfils nous", per tal d'avabar amb les llistes d'espera que no s'acaban mai. Per una visita a otorri, un any d'espera. Ja hi ha prou.
Víctor Fa 11 mesos
La atención sanitaria no se arregla con inversión en “ladrillo”, caramelo de partidos políticos. Mejor invertir en Profesionales correctamente pagados (invertimos en Facultades para que emigren) y motivados ( participen en su organización y gestión) equipamiento mínimo necesario ( el sofisticado, caro, costoso de mantenen, se rentabiliza en hospitales de referencia). Menos presupuesto en armas y más en educación y servicios. Cuantas veces nos vamos a dejar engañar por la OTAN-U
Carme Fa 11 mesos
Mare de Deu, quina por.. si en cada bugada hi perdem un llençol, el que han de fer es contractar més metges i infermeres. No saben com fer-ho per anar pitjor. Es vergonyosa l'atenció que ens donen als usuaris. ON SON ELS METGES? ara no hi ha l'excusa de la pandemia i seguim igual de desatesos. Ens han robat la nostra seguretat social
Quim Fa 11 mesos
El que han de fer es contractar mes metges i infermeres perquè volem un CAP nou sense metges i infermeres suficients

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive