Baixa a la meitat el nombre de ciutadans reacis a vacunar-se
Baixa a la meitat el nombre de ciutadans reacis a vacunar-se

Baixa a la meitat el nombre de ciutadans refractaris a vacunar-se

Un 28% dels ciutadans diu que no està disposat a vacunar-se immediatament, una estadística que baixa del 47%

Un 28% dels ciutadans no està disposat a vacunar-se immediatament quan l'exemplar de la Covid-19 es disposi de la vacuna, segons recull el baròmetre del CIS del mes de desembre. Per contra, un 64,1% apunta que ho farà. Aquest grup aglutina el 40,5% que ho farà sense cap condició, un 16,2% que ho farà si té garanties, si està provada o si és fiable, un 3,2% que ho farà si té informació suficient, un 3,6% que ho farà per consell de les autoritats científiques o sanitàries, i un 0,6% ho farà segons l'origen de la vacuna. Només un 5,3% no ho sap o dubta i un 2,5% aporta respostes diferents.

Hi ha un Important canvi de tendència i, en concret, baixa sobre el CIS de el 4 de desembre de l'47% a l'28% de persones que no es voll vacunar immediatament. En l'enquesta de novembre realitzada pel CIS, que presentava una formulació diferent, el 32,5% dels espanyols es mostrava totalment disposada a vacunar quant s'aprovarà la immunització, Mentre el 55,2% preferia esperar a conèixer els Efectes i un 8,4% no estava disposada a vacunar-se en cap cas.

67% volen mesures més dràstiques

El baròmetre està àmpliament dedicat a la gestió del coronavirus. Un 67,2% dels enquestats considera que caldria adoptar mesures més dràstiques per controlar-lo contra un 11,1% que diu que es podria continuar com estàvem. De les persones que van haver de contactar amb el personal sanitari, un 41,% diu que l'atenció va ser dona i un 36,3% molt bona. Un 80,1% va fer-se la prova del covid i d'aquests un 28,8% va donar positiu. Dels que van passar la malaltia un 69,2% ho va fer amb símptomes lleus a casa, i un 15,9% amb símptomes importants, però també a casa. Un 14,8% va ingressar a un hospital.

Llum verda a la vacuna de Pfizer

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha donat aquest dilluns llum verda a la vacuna de Pfizer-BioNTech. Després de l'avaluació del comitè de científics, el regulador europeu ha donat l'autorització comercial de manera condicional a aquesta vacuna, que es converteix en la primera contra la covid-19 autoritzada a la Unió Europea, perquè compleix els "rigorosos estàndards" europeus. Un cop aprovada pel regulador, ara la Comissió Europea ha de repassar l'opinió científica per decidir si concedeix l'autorització provisional per comercialitzar-la a la Unió Europea. L'executiu europeu calcula que pot donar llum verda a la vacuna en dos dies per començar la vacunació al bloc comunitari el 27 de desembre.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive