Baixa a la meitat el nombre de ciutadans reacis a vacunar-se
Baixa a la meitat el nombre de ciutadans reacis a vacunar-se

Més de la meitat dels ciutadans no veu clar vacunar-se

Una enquesta del CIS destaca que més del 50% dels ciutadans es vol esperar abans de vacunar-se.

Un 55,2% dels ciutadans preferiria esperar a conèixer els efectes de la vacuna abans de posar-se-la, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). La segona entrega de l'enquesta sobre els efectes i les conseqüències del coronavirus publicada aquest divendres revela que només un 32,5% de la població està disposada a vacunar-se immediatament i un 8,4% no ho estaria en cap cas. De les persones que es mostren reticents o contràries a vacunar-se, un 59,6% es vacunaria immediatament si el seu metge li recomanés immunitzar-se pel risc de contagiar algun familiar o per la seva història clínica. Un 26,2% manté que no es vacunaria en cap cas.

Les dades segueixen el que es va veure en alguns estudis a l'octubre. Investigadors de l'ISGLobal de Barcelona van apuntar que una part "considerable" de la població mundial té reticències a vacunar-se contra la covid-19. A l'enquesta, feta a 13.400 persones de 19 països fortament afectats pel virus, el 72% probablement acceptaria vacunar-se, mentre que el 14% s'hi negaria i un altre 14% tindria dubtes. Davant la pregunta si es rebria una vacuna "provada, segura i eficaç", el major nombre de respostes positives són a la Xina, amb un 87% afirmatiu contra un 0,7% negatiu. A l'altre extrem hi ha Polònia, on un 27% no ho faria, i a Rússia només un 55% hi votaria a favor.

Acceptació de la vacuna segons les edats

En preguntar si s'acceptaria vacunar-se si l'ocupador ho recomanés i el govern aprovés la vacuna com a segura i eficaç el 32% hi està totalment d'acord, mentre que el 18% hi està en part o totalment en desacord. En el cas d'Espanya, un 41% dels enquestats es mostra favorable i un 35% hi vota de forma negativa.

L'acceptació de la vacuna també varia segons l'edat -amb una major acceptació entre les persones de més edat comparat amb els joves menors de 22 anys- i el salari -més gran entre les persones amb un salari per sobre dels 32 dòlars al dia, comparat amb aquelles que guanyen menys de dos dòlars al dia-.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive