Vacuna contra la covid-19
Vacuna contra la covid-19

Enquesta: et posaràs la vacuna de la Covid quan estigui disponible?

Volem conèixer la vostra opinió sobre la vacuna: esteu disposats a posar-vos-la durant la primera meitat de 2021?

El calendari de vacunació contra la Covid-19 a l'Estat espanyol preveu que una part important de la població ja hagi estat vacunada quan arribi l'estiu. El procés començarà al gener i s'establiran 13.000 punts de vacunació situats en centres d'assistència primària i altres centres sanitaris. Per tant es tracta de quelcom imminent, i tard o d'hora tots els ciutadans hi hauran de fer front; un percentatge important amb reticències. Us preguntem: esteu disposats a posar-vos-la? Us fa sorgir dubtes?

Vacunar-se, però, no serà obligatori, almenys en principi. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va apuntar que "Nosaltres pensem, i els experts ens recomanen, que, de moment, no fa falta ni és necessari, i fins i tot podria ser contraproduent, fer obligatòria la vacuna". 

Les vacunes per a petits i grans.
L'ENQUESTA Et posaràs la vacuna contra la Covid-19 quan estigui disponible?

Malgrat que la població espanyola presenta elevats índexs d'acceptació de les vacunes, en el cas de la de la Covid hi ha més reticències. Segons una enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, un 55,2% dels ciutadans preferiria esperar a conèixer els efectes de la vacuna abans de posar-se-la. Només un 32,5% de la població està disposada a vacunar-se immediatament i un 8,4% no ho estaria en cap cas. 

La rapidesa amb la que les diferents empreses farmacèutiques han desenvolupat les respectives vacunes, assegurant més d'un 90% de resultats positius, en comparació amb els anys que han trigat en patentar-se i posar-se en ús vacunes per a altres malalties, fa que molta gent sospiti que potser no s'han aplicat tots els controls necessaris o que no estigui clar que no tinguin efectes secundaris. D'altra banda, la vacuna és la gran esperança per poder tornar a la normalitat després de tants mesos de pandèmia, una autèntica catàstrofe sanitària, econòmica i social a nivell mundial. 

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive