Les carxofes, un dels productes amb antioxidants.
Les carxofes, un dels productes amb antioxidants.

Aliments antioxidants per plantar cara a l'envelliment

Aturar-ho és impossible, però sí que existeixen certs aliments que ajuden a minimitzar algunes de les conseqüències de fer-nos vells; els aliments antioxidants

El secret de l'eterna joventut? No existeix. Frenar l'envelliment? Impossible. I aleshores, què podem fer? Doncs ben poca cosa, més enllà de cuidar-nos, fer exercici, procurar una estabilitat mental adequada i apostar per una dieta equilibrada. Dins d'aquesta dieta hi podríem incloure perfectament els aliments antioxidants.

La contaminació ambiental, algunes substàncies químiques, l'estès crònic, el tabac... cada vegada són més evidents i presents entre nosaltres aquests factors, i d'altres, que ens oxiden, que actuen com un accelerador del procés. Els aliments antioxidants no faran miracles, però ens ajudaran a combatre un prematur envelliment del nostre cos i organisme. Apuntem alguns dels productes que tenen bones propietats antioxidants:

Bròquil

Verdura amb importants propietats anticancerígenes i gran contingut en vitamines A, C, E i minerals com el zinc o el potassi. També és molt útil contra el restrenyiment gràcies al seu contingut en fibra, i ens protegeix de la hipertensió arterial pel seu contingut en crom, un mineral encarregat de regular la glucosa a la sang.

Te verd

Consumit amb moderació redueix el risc de mort per malaltia cardiovascular. S'estima que un parell de tasses al dia són bones perquè el nostre organisme rebi totes les seves propietats antioxidants.

Tomàquet

Protegeix la nostra salut i combat l'envelliment gràcies als seus poders antioxidants, entre els quals destaca sens dubte el licopè, el seu pigment de color vermell. S'ha demostrat que el licopè o les substàncies que el contenen són capaços de reduir la síntesi de colesterol, de disminuir l'oxidació, de contribuir a la baixada de pressió en pacients hipertensos i de desenvolupar un efecte antitrombòtic.

Carxofes

Són diürètiques, ajuden a combatre els triglicèrids a la sang i regulen el nostre colesterol.

All

Augmenta la producció de testosterona per construir múscul i disminueix l'hormona cortisol de l'estrès. Millora la funció del sistema immune i la funció hepàtica i aporta vitamina B6, vitamina C, seleni i manganès. Cuinar amb all és sinònim de salut.

Canyella

Com moltes altres espècies, és antimicrobiana. També ajuda a combatre el mal alè i resulta de gran interès per millorar la sensibilitat a la insulina. És una gran font de calci, de manera que també ens pot servir per mantenir els nostres ossos forts.

Xocolata negra

Com més cacau tingui, millor. Es considera xocolata negra quan té un mínim del 70 per cent de cacau. És calòrica però conté antioxidants importantíssims per a la nostra salut com els flavonoides, que ajuden a alliberar l'organisme de radicals lliures i posseeix greixos saludables. A més, estimula la producció d'endorfines, les hormones del plaer.

En total, set aliments i productes que, més enllà del gaudi gastronòmic que ens aporten, també ens podrien ajudar a envellir més a poc a poc.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive