Si no et vacunes tens deu cops més risc d’acabar ingressat
Si no et vacunes tens deu cops més risc d’acabar ingressat

Els adolescents de Mataró es vacunen molt més que els joves

Un 75% de mataronins entre 16 i 19 anys ja està protegit contra la Covid, un 12% més que la franja de 20 a 34 anys

Quan es culpa a la “gent jove” en general del poc avenç de la vacunació les darreres setmanes convé fer distincions per edat si no es vol ser injust. Les dades del Departament de Salut que monitoritzen l’avenç de la vacunació entre la població mataronina són clares: segueixen havent¨-hi molts joves (de 20 a 34 anys) que no es vacunen però en canvi els adolescents sí que compleixen. I amb escreix.

Els adolescents de Mataró estan complint i presenten una protecció del 12% superior als de les seves generacions antecedents. A Mataró només un 64% dels joves compresos entre els 20 i els 34 anys tenen la pauta completa. Un 67,5% tenen la primera dosi, pel que s’entén que 3 de cada 10 ni tan sols ha començat el procés de protegir-se.

Els que s'han pogut vacunar més tard compleixen més

Si mirem les dues franges d’adolescents es veu com el seu comportament és molt més responsable envers la vacuna. Els compresos entre els 16 i els 19 anys presenten un 75,6% amb pauta completa i un 4% més que ja han començat el procés: pràcticament 8 de cada 10. Els adolescents entre 12 i 15, els més petits que es poden vacunar per edat, van una mica per sota perquè han tardat més a poder-se aplicar el vaccí però ja tenen un 63,8% amb pauta completa i un 5% més que almenys ha rebut una dosi.

Són els pares, que els fan vacunar més? Foto: ACN

Són els pares, que els fan vacunar més? Foto: ACN

Comparar per franges d’edat porta a comparatives il·lustratives. No només aquest diferencial entre els adolescents i els joves. També veiem com la taxa de vacunats entre 16 i 19 anys és més de quatre punts superior a la de les persones entre 35 i 39 anys. Una altra dada. Entre les dues franges de “joves” també hi ha un fet diferencial respecte la tendència decreixenet de pautes completes segons edat que domina la taula: per poc però hi ha més compliment entre els joves de 20 a 29 que no pas entre els 30 i els 34. Aquesta franja, tot i la seva edat, sembla que hi resisteix un perfil d’enfant terrible que s’evadeix de la vacunació.

Les dades de seguiment de vacunació són públiques i caldrà estar atents a si l'aplicació del passaport Covid per activitats com la reobertura de l'oci nocturn (la major part dels usuaris d'aquests locals són joves) implica un creixement de la protecció entre aquests grups. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive