Salut obre la vacunació de la tercera dosi als majors de 50 anys
Notícies relacionades
Salut obre la vacunació de la tercera dosi als majors de 50 anys

El 40% dels joves de Mataró segueix sense pauta completa

Salut fa una crida especial als infectats al juliol, en l’inici de la cinquena onada, perquè ja es poden vacunar

El 40% dels joves de Mataró no tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid. Les dues franges d’edat compreses entre els 20 i els 34 anys segueixen sent les que concentren un menor nombre de vacunats, inferior en proporció per exemple que la immediatament inferior, els adolescents entre 16 i 19, que presenten un 10% més de vacunats. En un moment de retorn a les rutines del curs, estendre la vacunació entre els joves és la gran prioritat de Salut. 

Comptant totes les franges d’edat, hi ha un 70,3% de mataronins amb la pauta completa, un índex molt en la línia de la tendència general de Catalunya. 

Un 15,8% dels joves ni tan sols ha rebut la primera dosi. Tant un indicador (els que no tenen pauta completa) com l’altre (els que ni tan sols tenen la primera dosi) tendeix poc a poc a la baixa pel que el cas de Mataró s’adiu per complet a la tendència de la vacunació a tot Catalunya, on s’està ralentitzant el procés.

Una de les raons per les que molts joves no han pogut completar la vacunació és que van concentrar molts dels casos de contagis en la cinquena onada. Aquests joves, però, ara ja es poden vacunar. Salut fa una crida a les persones que es van contagiar a inicis d’estiu que ja es poden començar a vacunar, en haver passat dos mesos.

La vacuna ha evitat fins a 9.500 morts a Catalunya

Pels escèptics de la vacuna, les dades científiques.  La investigadora del BIOCOMSC Clara Prats ha quantificat el que ha permès l’avenç de les vacunes a nivell català. Concretament i segons l’estudi d’aquest grup de la UPC, l’avenç de la vacunació ha evitat entre 6.900 i 9.500 morts, fins a 150.000 contagis que haurien suposat 38.000 ingressos hospitalaris i fins a 5.700 ingressos a la UCI. El grup fia a l’avenç de la vacunació les seves previsions que a principis d'octubre hi hagi una estabilització dels contagis o una onada "poc important".

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Mataroni Fa 10 mesos
Jo creec que pasaport covid. Ni restaurants, bars discotecas etc e inclus universitats es la unica forma que aquets inconciens reflecsionin una mica. No per ells si no pels demes. A i si van al hospitals público a pagar de la seva buchaca.
Joan Fa 10 mesos
En gran part estem arrivant a un punt on caldrá impulsar mesures per que no hi hagi una bossa de no vacunats prou gran com per recontagiar a la gent. No oblidem que un no vacunat transmet 10 vegades mes la malatía, a banda de tenir mes numeros per passarles molt malament. Obligar al pasaport COVID per activitats on posen en risc als altres...bars, discot4eques, etc.. pot ser la millor forma... però la generalitat ni el gobierno de españa no semblen tenir valor per implementar les mesures

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive